Wellington

Sorry för att det gått en vecka utan uppdatering men vi har varit i ganska små byar med dyr internet så det har inte prioriterats. Men nu kommer en uppdatering iallfall om senaste veckan. Vi spenderade två hela dagar i Wellington. Vi gick runt lite på stan, fikade (en självklarhet) och gick på museum. Wellington är en mysig stad, husen ligger uppe på  kullar med utsikt mot havet.
 
En kväll bestämde vi oss för att kolla bio, les miserables. Det var samma biogaf där the hobbit haft stor premiär några veckor tidigare. Finaste och lyxigaste bion jag varit på! Toan var t om värd att ta kort på, som sagt lyxigt! DE hade bara två salonger och man kunde beställa kaffe, vin och annat drickbart i baren där man satt ner och väntade. Drickan fick man såklart sedan ta med in i salongen om man så ville. Biostolarna var breda läderfotöljer så man satt som en kung. Själva filmen var helt okej, inte så mycket för musikalfilmer men den var bra för att vara en sådan.
 
Vi besökte även The weta cave, som är filmstudion där de gör specialeffekter för bl a the hobbit, sagan om ringen, avatar, king kong osv. Riktigt kul att se alla dräkter, svärd, vapen, m.m som de tillverkar där. Man blir så imponerad över alla konstnärliga och kreativa människor som lägger ner så mycket tid på små små detaljer för att allt ska bli perfekt på film. Vi gick en guidad tur och fick gå bakom kulisserna och se hur de tillverkar alla saker.Så häftigt att man kan gra så mycket med tex färg så att det ser äkta ut, för ja, allt är ju fejk. Lite kul när guiden pratade om rustning från sagan om ringen som såg jättevass ut och sen när han tog på den så var den helt mjuk.
 
Vi gick sen till nya zeelands nationalmuseum och bättrade på kunskaperna om deras historia och kultur. Resten av tiden satt vi vid hamnen och kollade på männniskor och åt glass.
 
 
 
 ingången till bion
 
 
biografen
The weta cave
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0