Manly Beach

Idag tog vi färjan över till Manly. Mysigt ställe! Det vi inte visste om var at det var någon jazz festival där så det var massa folk och massa musik. Men det gjorde inte mig nått, blev bara ännu mysigare. Vi lade oss på stranden en stund och solade med jazz musik i bakgrunden! Sen vandrade vi omkring lite och åt pommes med kyckling och sen avslutade vi det hela med glass, som var typ godaste jag ätit...och dyraste? men det var det värt! Tillbaka i Sydney gick vi för att leta efter hostel då vi checkar ut härifrån på tisdag. Vi hittade ett som verkade bra men vi ska ringa och boka imorgon för gubben i receptionen verkade inte veta hur man gjorde.. Nu sitter jag här på Jolly swagman hostlet i trappen då det är bäst täckning här. Tyskarna på mitt rum har tack och lov checkat ut, var snabb oc byta säng så nu är allt nice! De nya roomiesarna verkar trevliga så de är ett plus! Imorgon tänkte jag och jenny åka iväg till en litet zoo, typ 1 timme från Sydney där det var kangaros och koalor och sånt!
 
 
Manly beach
goooottt!!!
Middag= pasta med tomatsås,gurka och melon. Mums.
 
 
Här sitter jag nu..
 
 
 
 
 
 

Bildbomb

Här kommer bilder från de seanste dagarna. Mer bilder från surfcamp kommer när jag fått dem! Enjoy!
 
Mira, karin och Elaine
 
Surfcamp
Lunch på surfcamp
6- bädd rum, 3 svenskar 3 tyskar, surfcamp
 
 
Botanic Garden
Sydney
 
Kings Cross
 

Back in Sydney

Såklart försvinner hela inlägget när jag är klar.. Bara att skriva om,Går inte att ladda upp bilder heller så ni får ha lite tålamod tills jag sätter nig vid datorn så bjuder jag på några! Är tillbaka i Sydney efter en vecka på Surfcamp! Som sagt bilder kommer när jag får tillgång till dem! Just nu sitter jag och Jenny och äter på hungry jacks ( varför kan de inte bas bestämma sig för Burger king eller hungry jacks?) men man får passa på när det är gratis wifi! På måndag är allt stängt här så det var skit svårt att hitta boende för helgen. Vi fick iaf tag på ett hostlet på kings cross där vi bor till tisdag! Bor tillsammans med tre tjejer från Tyskland, lite halv konstiga men men.. Blir inte så mycket sovs då kings cross är party stället så släcktes inte i rummet förrän vid 4, men det får man ta. Idag se vi bara gått omkring i botaniq gardens och tvättat för första gången, tror att kläderna blev lite renare iaf!

Planen just nu är att vara kvar här den kommande veckan, fixa ned bankkonto och sånt och gå ner till wtc kontoret och snacka med dem.. Sen bör det nog av till Melbourne för min del fixa jobb och boende och stanna där ett tag. alla från aussie jag träffat säger att det är jättefint där och mer värt än Sydney så.. En annan svensk tjej har samma planer så vi tänkte sällskapa dit då det tar ca 12 timmar med buss, kan vara kul med sällskap då! Så det är planen för tillfälligt, hade varit skönt att komma igång med jobb och allt nu! Förstår fortfarande inte att jag faktiskt är här!

Surfcamp

Andra dagen på Surfcamp och jag kan stå på brädan! Det är bland det roligaste och häftigaste jag gjort! Så kul! Vi bor på en camping typ 40 pers, äter umgås och såklart surfar!! Stället heter Seven mile beach och ligger 2 timmar från Sydney. Fortfarande ganska kallt så kan ju inte direkt säga att det är jätteskönt att sätta på sig en blöt våtdräkt. Men det funkar,men lite synd att det inte är varmare. Och ja... Surfinstruktörerna är lika snygga som alla sagt, drägel;) jag har det bra här, detta är precis som jag föreställt mig Australien, relaxed, skön musik i bakgrunden, halvdant boende med sköna människor och surfing! Hoppas mer på detta under resan! På fredag kommer jag tillbaka till Sydney och då får vi se vad som händer. Fler bilder från Surfcamp kommer!

Sydney life

Hej på er! Sorry för dålig uppdatering men har varit full rulle här nere. Så tänkte sammanfatta de senaste dagarna.
 
Kom som sagt fram i torsdags morse. Checkade in på Wake up hostlet, som faktiskt var över förväntan. Fräscht! Delar rum med 5 andra svenskar som jag träffa på planet så det känns gött. Efter vi kollat läget lite på hoslet, fått vårat aussie mobilnr m.m så drog vi ner på stan. Vi bor jätte centralt på pitt street (hehe) så bara raka vägen ner mot operahuset och harbour briges! Så fint!!
 
På fredagen så hade vi möte på Work and travel där vi fick massa info och öppnade bakkonto och fixade tax file nummer. Ska även skaffa mig ett medicare kort så jag får gratis läkarhjälp om det behövs. Efter det gick vi några tjejer till Sydney aquarium och darling harbour! Så fint v och mysigt ställe det där! Blev en lugn kväll sen.
 
Igår så tog vi de lugnt på dagen, satt i darling harbour och titta på människor. På kvällen drog vi däremot ut. Förade här på hostlet innan vi drog ner till side bar som är en bar här på hostlet. Vi drog sedan vidare till en annan backpacker bar där de var lite mer drag.Riktigt kul faktiskt. Vi ville inte sluta där så drog sedan till  Kings cross där "partygatorna" är, en sarlig blandning på människor kan man säga. Men kul hade vi! 
 
Idag, lite halft bakis bestämde vi oss för att dra till Bondi och sola lite. Sjukt mycket folk. Var dock lite blåsigt så var inte så jättevarmt. typ 24 grader kanske. Ikväll blir det lugnt, ska packa ner allt och sen antaglien gå till operahuset för att se det på kvällen.  
 
Imorgon lämnar jag detta ställe och drar på surfcamp i 5 dagar! Ska bli sååå kul!! Sen efter det så får vi se vad som händer, blir nog antningen kvar här i Sydney ett tag eller så drar jag mig mot Melbourne för att söka jobb och lägenhet. Alla här nere säger att det är sjukt fint där så! Men det får v se sen som sagt... Känner mig lite stressad över läget just nu då jag som sagt inte riktigt vet vad jag ska ta vägen, men så känner sig de flesta här.. Men allt löser sig, men kommer bli skönt när man vet vad man ska göra och kan få ett fast boende..Har iallafall redan träffat jätte många sköna människor som jag förhoppningsvis kommer hålla kontakten med.
 
Jag ska ha wifi på surfcamp så ska försöka uppdatera allt då! hörs snart igen! nu, BILDBOMB!
 
Darling Harbour
 
Elaine i darling harbour
 
Sydney Aquarium
 
Bondi
Mira och Karin
 
 

Framme i Sydney !!

Nu är jag äntligen här! Jag har överlevt den 30 timmar långa resan! Nu Sitter jag på ett fik med några svenskar och ska äta lite! Hostlet vi bor på var över förväntan och ikväll blir det bbq :) Sydney är lika fint som de var förra gången! Trivs redan!:)

Hongkong


Nu är jag framme i Hongkong! Klockan är 18.15 här om jag ser rätt och det är mulet. Resan har gått bra! Satt med två svenska business gubbar till London som var intresserade om vad jag skulle göra, vilket spred sig vidare till killen mitt emot.. Kul att folk är trevliga ! :) redan gjort lite reklam för WTC;) resan till Hongkong var något segare men kunde sova ganska mycket iaf! Kunde se från en kamera från hjulen när man startade och landade( det du pappa!) 21.35 går planet till Sydney! Ska bli så skönt att komma fram! Alla som jag åker med är jätte trevliga så detta blir nog bra det! Nästa gå i hörs är jag i Sydney! :)

Aussie, here I come!

Nu flyger jag iväg på mitt livs äventyr! Vi ses till sommaren igen!
 

This is it!

Allt är klarpackat och bilen är snart framme på Arlanda! Förstår inte att det här händer! Nu väntar en ca 30 timmar lång flygning tills jag är framme i Sydney 08.50 (deras tid) den 20 september! Vi hörs igen down under! Puss

All over the place

Känslorna som rör sig inom mig kan fint beskrivas som "all over the place" just nu. Ligger i min säng och funderar, har jag tagit med mig allt nu? Hur ska allt bli? kommer det här bli bra? Det sistnämda vet jag svaret till 100%, det kommer bli bra, allt löser sig på nått sätt!
 
Blir dock lite sentimental när jag ligger här, det är faktiskt sista gången jag sover i den här lägenheten, i det här rummet.Tänk vad många minnen som finns i dessa väggar. Känns konstigt, när jag kommer hem har jag inget rum kvar, jag kommer hem till ett gästrum i en ny lägenhet. Det här är mitt sista rum hemma, sen blir mitt egna rum min egna lägenhet
 
Packningen är förövrigt så gott som klar, 17 kg att bra på och 7 kg i handbagage..ska nog gå! Imorgon blir det mer fix innan bilen går mot Arlanda. Rörigt inlägg kanske,men det är precis så jag känner mig just nu.
 
 




 
 

1 dag

1 dag, herregud bara 1 dag kvar!!!!!!! Nu börjar nerverna komma.. Fan jag åker imorgon! IMORGON! Är så förväntansfull men samtidigt så stressad just nu. Ska snart ner på stan köpa det sista sen måste jag börja packa ner mitt rum då mina föräldrar ska flytta från denna lägenhet och sen måste jag PACKA!! Nej bara att sätta igång. Vi hörs senare I guess.

Kärlek

Så mysig gårdagskväll med familjen! Vi gick först till bowlinghallen och körde en serie. Kan ju inte säga att det gick bra för mig men det spelade verkligen inte någon roll denna gång. Vi rörde oss sedan vidare mot åbryggan där det bjöds på oxfilé, hur gott!!! Efter lite rabalder med getingbett och annat gick vi sedan hem till min bror och fortsatte umgås..Känns så konstigt att jag inte kommer se alla på 9 månader.. Ni är den bästa familjen, men det vet ni redan!

Kommer sakna er!!

Hade en jättemysig kväll igår med mina bästa tjejer! Blev mat på grappa och sen hem till mig en stund innan vi fortsatte ut! Kommer sakna er, ni är bäst!

A bit worried

Dagarna rusar verkligen förbi.. Idag har jag iallafall växlat pengar och fortsatt med mitt CV skrivande, börjar arta sig men sjukt svårt.. Blev även ett besök hos doktorn då jag hostat blod senaste dagarna :/ fick åka vidare till sjukhuset där de röntgade lungorna. Men tack och lov verkade det inte vara något allvarligt utan bara ett sår i halsen.. Skööönt! Blev lite orolig där ett tag.

Solen skiner och det är 5 dagar kvar gott folk!:)

7 days

En vecka kvar!! Börjar kännas i kroppen. Jag är så sjukt rastlös, kan liksom inte sitta stil utan går och påtar med allt möjligt hela tiden och tankarna går kors och tvärs. Vill så gärna träna men är inte riktigt frisk än, hade löst problemet lite. 
Med med en vecka kvar betyder a lot to do!! Har chekat av lite på min lista iallafall. Sista vaccinationen är avklarad, har pausat mitt mobilabonnemang, börjat skriva CV, fixat försäkrning och beställt lite australiensiska dollar till forex som kommer imorgon.Provpackade även idag och hör och häpna 15 kg vägde allt, stolt!! Fast då har jag inte packat necessären än som lär väga lite men ska nog gå detta!  Imorgon ska jag klippa mig, fortsätta fila på mitt CV, köpa det sista och umgås med lite vänner. På fredag blir det hejdå middag och utgång med alla tjejer! Sen på lördag blir det middag och mys med hela familjen! Mycket att göra men känns som jag har skapligt kontroll på läget...eller?  
 



...

 

Time will tell

Tänkte såhär 9 dagar innan avresa berätta lite om vad jag faktiskt ska göra i Australien.Kommer som sagt åka den 18 september med organisationen Work and Travel Company. Eftersom jag åker själv så kände jag att det är skönt att ha någonstans att vända sig där nere, sen fixar de ganska mycket praktiskt som att öppna bankkonto, fixa mobilnummer och tax file nummer osv. Allt detta behövs om man ska jobba där nere som är syftet med resan, jobba och resa! Det kommer vara 28 andra svenskar runt om i landet som åker samtidigt som mig, så ensam kommer man ju inte direkt vara! Verkar vara ett skönt gäng då vi har snackat lite på facebook och så.Så känns riktigt bra!
 Väl där nere kommer vi bo på ett hostel i Sydney i 4 nätter, vi kommer även få massa information på något möte om bl.a jobb och boende och så. Men sen efter dem dagarna är allt upp till mig vad jag gör. Lite läskigt men riktigt kul också! Min plan just nu är att stanna i Sydney och försöka hitta jobb och lägenhet att dela och sen vara där i några månader för att sen röra mig längs kusten.Surfa och dyka i barriärrevet är ett måste!! Jag är också jättesugen på att ta en tripp till Nya Zeeland och resa runt där i några veckor. Men vi får helt enkelt se var jag hamnar, lär inte bli alls som jag tänkt men bra blir det nog!
 
Oj långt inlägg, men nu vet ni iallfall lite mer om vad jag ska göra under det kommane året! Kommer bli Awesome!!!
 
 

I leave with a smile

Sista arbetsdagen på Attendo Care avklarad. Det var med blandade känslor jag rensade ur mitt skåp. Efter 7 månader med alla gamlingar så var det svårt att säga hej då till vissa. Möttes av tårar på vissa håll. Känns ändå bra att man fått en bra kontakt med de flesta och att de faktiskt kommer att sakna mig, jag kommer iallafall sakna dem! Det är faktiskt ganska häfigt, vad mycket man kan lära sig och facineras av en 95-åring.
Bjöd även hela personalen på egengjord marängtårta (stolt) som uppskattades! Ni kommer vara saknade!
 
Sista arbetsdagen betyder också att jag har kommit ännu närmare den 18 september, gaaah 11 dagar sen befinner jag mig på andra sidan jorden!!!!
  

14 dagar

Sista arbetsveckan och 2 veckor kvar tills jag drar...Sinnes detta!! Dock har veckan inte börjat så bra då jag dragit på mig världens förkylning. Så har legat nerbäddad i sängen de senaste dagarna och verkar som jag kommer ligga här en stund till, för inte blir det bättre..Men om man ska se det från den ljusa sidan så är det väl bättre att jag är sjuk nu och inte om 2 veckor! Nej, är väl bara att dra igång nästa film och hoppas på att detta kan gå över snart,suck.
RSS 2.0