Back to the Begining

Tillbaka i Sydney igen, for 4:e gangen tror jag under denna resa. Flygresan gick bra, dock var planet forsenat pa en timme. Oronen overlevde ocksa, det gjorde ont av och till men inga storre bekymmer.
 
Sydney, alskade Sydney ar som den alltid varit. Anda skillanden fran nu och 9 mander sedan ar att loven ar hostgula och bruna istallet for grona. Jag har aven varit tvungen att satta pa mig jeans som varit nedpackade i vaskan i ungefar 9 manader. Det ar en aning kyligt, drygt 17-20 grader, men nar solen ar framme sa varmer den lite, det ar helt enkelt host i Sydney. Annars ar staden den samma, kineser var man an gar,siriener tutandes da och da och manniskor med takeawaykaffe overallt. Det ar helt klart en storstad, men som alltid nar man gar langs Darlingharbour eller Botanic gardens sa forsvinner storstadspulsen och det kanns som man befinner sig i en liten stad.
 
Trots att alla Australienare jag traffat alskar Melbourne sa dunkar enda mitt hjarta lite extra for Sydney.
 
De 5 dagar som aterstar av min resa ska bara njutas har i Sydney. Jag ska shoppa det sista, fika, ata kangaru, lasa bok i botanic gardens, forhoppningsvis bli frisk och bara strosa runt langs gatorna och andas in det sista av Australien. Gud vad jag kommer sakna detta land!!
 

East coast lovers

Sista dagen i Cairns. Känns lite vemodigt då det verkligen är slutet på min resa. Mitt sista äventyr är gjort. Kommer sakna värmen och utelivet och såklart mina gotlänningar som jag hängt med under de senaste veckorna. Men jag har redan börjat planera en tripp till Visby i augusti! Det är definitivt inte sista gången jag ser dem!

Östkusten har varit väldigt händelserik med massor av äventyr och roliga möten. Fraiser Island, whitsundays, magnetic Island, dykning i barriärrevet, cape tribulation osv osv. Mött galna och helt underbara människor påvägen som jag förhoppningsvis kommer hålla kontakten med länge! Nu bär det som sagt av till min sista destination, där allt började för 9 månader sen, SYDNEY here I come!!

Penicillin

Idag fick jag nog och pallrade mig till doktorn då jag bara blivit sämre i min förkylning.. Fick snabbt en tid vilket jag trodde skulle ta jättelänge. Doktorn konstaterade iallafall väldigt snabbt efter att kollat feber( tydligen väldigt hög),kollat ena örat som var helt igensvullet och i min hals där ena halsmandeln var som en golfboll att jag helt klart drabbats av en bakterie och behöver penicillin.

Så det var men tur på ett sett att jag tog tag i saken, men Inge vidare kul. Men förhoppningsvis gör det att jag snart mår mycket bättre! Ser just nu verkligen inte fram emot den 3 timmar långa flygresan imorgon, men det är bara att överleva! Lär ju komma hem pigg och frisk iallafall om en vecka!

Life in Color

Ännu en vecka här i Cairns har gått. Det går fort nu, lite för fort enligt mig. Förutom Cape Tribulation turen och att jag fortfarande är sjuk så har tiden spenderats i shoppingcenter, på dansgolvet eller vid lagunen. Gårkvällen var förövrigt väldigt kul. Länge sedan jag dansat och skrattat så mycket som jag gjort här i Carins, folk är galna! Tack Ellen för kvällen, du sköna gotlänning!
 
På onsdag bär det av till Sydney. Hört att det ska vara "kallt" där nere, närmare 20 på dagen och 10 på natten. På med mössa och långbrallor alltså. Håller tummarna och ber till alla gudar som finns att jag blir frisk snart och att inte flygresan blir en mardröm för mitt ena öra som inte mår förträffligt. Två dagar kvar av värme och glassande. 9 dagar kvar till verkligheten.
 
 
 

will you marry me?

 
Jag har hittat drömstället att gifta mig på, Port Douglas! Finns en fin liten vit träkyrka där precis vid vattnet(barriärrevet) Vid altaret  kan öppna upp så man har utsikten mot havet, ser ut som en tavla.
 
Bröllopsfesten skulle äga rum på en stor gräsplätt som omges av palmer och hav. Ett liveband skulle spela och en bar skulle såklart finnas, Det finns också en lekplats för alla rastlösa barn. När mörkret kommer skulle lampor i de gamla och stora träden lysa upp tillsammans med stjärnorna på himlen. Bara mannen som saknas nu då!
 
 

No You no Me

Bästa underbaraste mamma <3 Ha en fin morsdag trots att jag inte finns just hos dig idag, men om en vecka!

Cape Tribulation

Här kommer en lite mer utförlig beskrivelse om resan till Cape tribulation.
 
Bussen hämtade upp mig och gotlänningarna vid kl 7. Vi åkte upp till Port Douglas först. Vägen dit var magisk vacker med vägen precis intill barriärrevet. Tydligen den 6:e finaste vägen i Australien, med Great ocean road i topp. Port Douglas var i alla fall otroligt fint, inte stort men väldigt mysigt.
 
Vi åkte vidare till Mossman Gorge där vi vandrade i regnskogen som sträcker sig längs hela vägen från Cairns och uppåt. Ska vara den äldsta i världen. Vi fortsatte sedan uppåt mot Cape. Vår Guide blev väldigt stressad då det var ombyggnationer på en väg och de skulle bara släppa på trafik i 15 min mitt på dagen så vi var helt enkelt tvungna att vara där i tid. När vi kom dit hade dem redan stängt för trafik och igen visste varför då tiden inte gått ut. Guiden blev jätte grinig och stressad och bara skakade på huvudet. Efter mycket om och men släppte de på trafiken igen och problemet var löst. Guiden var dock fortfarande grinig.
 
Vi blev avsläppta på hostlet vi skulle tillbringa natten, mitt ute i regnskogen. Eftersom jag hade feber och mådde kass så gjorde inte jag så mycket annat än att gå till sängs. Vi samlades sedan upp på kvällen för att spela lite Alfapet och snacka skit med en Amerikan som joinade oss.
 
Dagen efter sov jag mesta delen av tiden till att vi blev upphämtade igen av bussen. Olivia däremot gick upp för att rida, väldigt nöjd när hon kom tillbaka!
 
När vi blev upphämtade med bussen åkte vi tillbaka och hoppade på en liten båt för att speja efter krokodiler längs med en flod. Resans höjdpunkt om ni frågar mig. Vi fick se flera krokodiler i olika storlekar, den största var 4,5 m. Vi fick se många djur under de två dagar vi spenderade på utflykt, ormar, spindlar, kängurus, wallabies, Kingfisher fågel och krokodiler. 
 
Jag mellan den äldsta regnskogen i världen och det största barriärrevet i världen.
 Hi, spider
 
Hi, Cocodile
 
 

10 days

10 days and its time to go back to Sweden. 10 days of 249 in my other home.

Crikey!

Hemkommen från cape tribulation. En aning mer friskare och erfarnare. Sett vilda krokodiler och stått mellan den äldsta regnskogen i världen och det störta korallrevet i världen. Mer om detta och bilder kommer så småningom!

Mulet och en aning kallt idag. Ska snart möta upp gotlänningarna för en runda i ett köpcenter. Har redan hittat två bikinisar. Hur glad är inte jag just nu då jag letat efter bikini i 9 månader men inte hittat en bra modell, nu kan jag andas ut lite!

Får se om det blir en lugn utgång senare ikväll, så trött att ligga på hostlet och hosta. Lite dans kanske hjälper?!

Sjukling

Då har man gått och blivit förkyld med feber, ont i halsen och kliande näsa. Inte den ultimata uppladdningen för två heldagar i cape tribulation. Men what to do. Blir att gå och lägga sig tidigt ikväll för att stiga upp ( förhoppningsvis pigg och frisk) imorgon kl 6. Kanske unnar mig någon glass för halsen också.

Om 2 veckor går planet tillbaka till Sverige, sinnes!

Tablelands

I know, har inte hänt så mycket här men har inte haft tid helt enkelt. I torsdags åkte vi till tablelands som är ett regnskogområde med massa vattenfall. Vi åkte med "Uncle Brian" vilket man kan säga var en riktig upplevelse. Vi var 20 backpackers i en liten buss tillsammans med cousin Brad vår galna guide. Första stoppet vandrade vi runt lite i regnskogen( äldsta i världen) sedan begav vi oss till en fors där man kunde åka kana ner från klipporna, riktigt kul! Vi fortsatte till ett jättefint vattenfall oh spanade sedan in Platypus ( ser ut som en bäver med anknäpp finns bara här i Australien) och vi hade tur att få se en i en liten bäck. Bussresan mellan destinationerna var helt galen, vi körde karaoke, förde en ring på en tändsticka i munnen runt alla i bussen, Brad berättade sjuka historier och vi körde runt på ett antal trottoarer, hundra olika u svängar och runt i rondeller. På vägen hem hade vi även dans battle, som sagt en aning annorlunda och galen dag.
 
Helgen har till mesta del handlat om fest och sena nätter. Förhoppningsvis har vi dansat bort några kalorier för mycket dans blev det på Gilligans. Idag tog Malin flyget till Byron Bay och jag har fördrivit dagen med att handla mat och köpt billiga frukter på en marknad tillsammans med gotlandsbrudarna.
 
På onsdag bär det av upp till Cape Tribulation tillsammans med gotlänningarna för att spendera 2 dagar och 1 natt. Förhoppningsvis visar sig solen lite mer då det varit ganska så molnigt de senaste dagarna. Men varmt och kvavt är det ändå med dryga 30 grader.  
 
 
ner för fors
 
 
 
Mina fina gotlänningar!
 

Great barrier Reef

Då kan jag även bocka av en till sak på min to do list! Jag har alltså dykt i det stora barriärrevet!!! Helt otrolig känsla. Jag var en aning nervös innan det man min tur att hoppa i, men det släppte när jag väl var i vattnet. Under det första dyket var vi 3 stycken plus en dyk instruktör. Vi simmade då i armkrok vilket väl var okej. Såg hitta Nemo fiskar och fina koraller.
 
När vi kom upp fick man en chans att göra ett andra dyk, vilket jag inte kunde motstå, once in a lifetime liksom! Andra dyket var mycket roligare då vi fick simma runt själva (var bara jag och en tjej till, tillsammans med instruktören) Vi såg sjögurkor, lejonfisk(jättegiftig) och en HAJ! Kan ju inte förneka att pulsen ökade lite, tyckte hajen var stor men Jonny sade att det bara var en baby reefshark. Sjuk känsla i alla fall att komma så nära!
 
Vi var nere i 30 min båda dyken och kom ner till 10m djup. Jag hade lite problem med andningen till en början, konstig känsla att kunna andas under vattnet. Men när jag andades djupa och lugna andetag var det lugnt. Väldigt kul upplevelse och något jag kan tänka mig göra igen! Helt fantastiskt djurliv där nere!
 
JA, det suddiga där borta är en HAJ!
Där inne finns the lionfish, dödligt giftig... svårt att se då den var svart..
 
 
 

Veckan planerad

Då har vi bokat allt för veckan. Imorgon blir det dykning i barriärrevet och på torsdag åker vi till tablelands för att bada i vattenfall!! Däremellan blir det till att bada, shoppa(?!) och festa!har på känn att det kommer bli en bra första vecka i Cairns!!

Airlie- Cairns

Varning för långt inlägg!!
 
Här kommer en uppdatering om den senaste tiden, resan från Airlie beach till Carins. Vi tog bussen upp till Townsville där vi stannade en natt för att kolla in staden. Men det visade sig att det inte var så mycket att hänga i granen. Staden var som en spökstad, allt var stängt och inte en människa syntes till. Alla barer var tomma och vi gick runt i evigheter för att hitta ett öppet café för kaffesugna jag. Vi hittade tillslut ett jättemysigt fik som precis skulle till att stänga( kl 4 en vanlig tisdag??) Jag hann få min kaffe och sedan hängde vi på hostlet resten av kvällen. Förövrig väldigt fräscht hostel som ägdes av ett äldre par.
 
Dagen efter tog vi färjan över till Magnetic Island. En fin ö med djurliv och flera vikar att bada vid… Om det nu hade varit fint väder. Det blåste och regnade mesta delen av våra två dagar på ön så vi spenderade mest tiden på hostlet. Första kvällen mötte vi upp två svenskar vi träffat på whitsundays och två till svenskar. Det var ladys night vilket betyder gratis dricka i en timme. Gratis är ju gratis så det blev några vändor för att fylla på. Helt okej kväll men den dog ut ganska tidigt. Resten av tiden tittade vi på film, tog en tripp till hamnen och tillbaka och bara glassade i deras sköööna hängmattor, måste ha en när jag skaffar hus! Vi tog båten tillbaka dagen därpå och tog bussen vidare till mission beach, en liten byhåla nära stranden. Gjorde inte så mycket där heller, tvättade kläder, kollade film och åt lite för mycket onyttigt.
 
Idag tog jag bussen till Cairns. Eftersom vädret varit dåligt kunde inte Malin göra sin skydive igår så hon är kvar i mission och har precis hoppat nu. Jag tog alltså en buss tidigare idag för att hänga här istället. Första intrycket av Cairns är bra, mysigt! Solen har även tittat fram, varmt och skönt! Jag har inte gjort så mycket mer än att installerat mig på hostlet som är helt okej och sedan gått längs gatorna. Vi bor precis framför hamnen med en lagoon där alla badar. Det finns också en lååång strandpromenad. Detta blir mitt sista stopp innan jag tar flyget tillbaka till Sydney om dryga två veckor och sedan hem. Som det känns nu kommer detta bli ett perfekt slut på min resa! Veckan som kommer står dykning och bada i vattenfall på schemat, kan inte bli annat än bra!
 
Magnetic island
Kokong
Promenix i Cairns
 
 
 

Bedbugs

Ja och så var det även min tur att bli angripen av dessa småkryp. Vaknade upp i Magnetic island med bett över hela kroppen. Kliar som satan och man känner sig allmänt äcklig. Krypen finns i sängarna och angriper en på natten, inge vidare kul och inge vidare bra för mitt omdöme om Base hostlet. Skadedjuren är inte farliga utan är som myggor, men kliar gör det.  Många hostel har problem med dessa kryp och det visar sig oftast i de hostel där det inte är jätterent. Efter en dusch och ha tvättat alla kläder hoppas jag att de är borta och inte kommer tillbaka!!

 

 

Paradise

Om bara 1 månad är jag tillbaka i Sverige, svårt att greppa.
 
VILL.INTE.LÄMNA.DETTA.PARADIS!
 
 
 
 

Whitsundays

Då var jag tillbaka på fast mark efter att spenderat 3 dagar och 2 nätter till havs. Catamaranen Powerplay tog mig och 16 andra på en underbar resa runt whitsundays öarna. Vi stannade och snorklade och dykte ( dykbåt men jag väntar till Cairns med att dyka) på 4 olika platser och besökte underbara whiteheaven beach, PARADIS! Vi fick riktig mat (fruktsallad, nachos,grillad kyckling, steak osv. osv.) Åt nog för en vecka framåt, gäller att passa på!
 
Första dagen var det ganska blåsigt vilket resulterade i sjösjuka på många håll, tack vare tabletter så klarade jag mig okej. Resten av resan var lugn och fin! Mina medresenärer bestod till mesta delen av fransmän och svenskar. Det var även ett äldre par från Canada och Schweiz. En kul blandning med 3 stycken i besättning.
 
Väldigt kul att bo på en båt med helt underbar vacker utsikt!!
 
Powerplay
 
 
 Whiteheaven beach
 
 
Sweden!!
 

Powerplay

Nu är det äntligen dags att bege sig ut på havet i 3 dagar! God mat, jacuzzi, snorkling och en av de 10 finaste stränderna i världen väntar.Inte ett moln på himlen, detta kan bli bra!

Cancelled

Dagen började ju inte direkt bra.. När vi skulle checka in oss inför båtresan imorse fick vi reda på att båten gått sönder och att resan skulle bli inställd. Motorn hade gått sönder så de var tvungna att skicka den hela vägen till Danmark för att fixa den och tillbaka.
 
Efter att ha övervägt att inte åka alls eller boka om till en annan båt har vi nu bestämt att åka på en mindre catamaran på lördag. Det är en lite mindre båt men ska vara lite lyxigare. De flesta andra bokade en segelbåt som går idag men med tanke på sjösjuka valde vi att köra på catamaranen istället. Lite tråkigt då vi alla splittras nu som vi lärt känna men vi lär träffa alla igen uppe i Cairns. Så nu är det bara att fortsätta vänta och hoppas på att detta blir bra! Just nu är jag rätt depp men bara att tänka om och tagga till på nytt!
 
 

Am I Dreaming?

 
Underbart fint här i Airle beach! Hängt vid lagoonen både idag och igår. Vi kollade även in utelivet igår, vilket var en besvikelse. Kanske blir bättre idag. Hoppas ni alla haft en kul valborg. Imorgon drar jag ut på seglaräventyr!
 
Idag den 1 maj fyller tre av mina favorittjejer år! Grattis mamma och Tilda och Isabella! Hoppas ni får en mysig dag!
 
 
 
 
 
RSS 2.0