31-10-2012 kl 14.19

 
Dagarna på här på farmen flyter på. Har varit här i  en vecka nu. Bryce är nöjd med mig och tycker att jag lär mig snabbt, så det känns ju bra. Får stanna så länge jag vill enligt honom. Fått min första lön också vilket alltid känns bra. Känner att jag börjar komma in i alla rutiner mer och mer och vet hur allt ska utföras. I söndags var vi lediga på dagen. Vi tog då bilen till Torquay och gick längs standen. Riktigt fint och bara 15 min från farmen! Jag köpte även ett par jeans och två tjockare tröjor på en outlet affär som jag ska ha i stallet. Riktigt billigt så känns bra då man kommer slänga allt sen när man lämnar. Har inte haft några bra farm kläder direkt så de var bra inköp. Vi tog även en lunch på en av de många cafeerna.
 
Igår jobbade vi bara till kl 11 då Bryce skulle iväg på tävling. Jenny och jag bestämde oss då för att ta bilen och åka och handla mat. Efter att ha köpt massa städprylar så städade vi hela huset när vi kom hem. Visste inte att man kunde ha det så skitit, men desto roligare att städa eftersom man såg resultat snabbt! Igår kom även en ny tjej hit, en tysk. Trevlig tjej som verkar ha mycket hästerfarenhet. Vi delar nu rum eftersom det inte finns rum för oss alla, för ikväll kommer ytterligare en svensk tjej hit. Så det blir fullt hus, kul tycker jag och framför allt kommer arbetet gå snabbare!
 
Mina fötter ska vi väl egentligen inte tala om, har lånat skor här. Första dagarna fick jag ett par skor som var bra i storleken men som nästan helt saknade sula, så kändes som att gå barfota. Inge vidare när man jobbar hela dagarna. När den danska tjejen åkt tog jag hennes skor, dem var en aning för små vilket gjorde att jag fick sjuka skavsår. Det resulterade i att jag knappt kunde gå alls igår, naglarna var helt blå och fötterna svullna och såriga. Idag har jag haft ett par stövlar, för små dem med men skönare för skavsåren. De har dock knappt någon sula heller så haft jätte ont under fötterna. Måste bli ändring på detta, fick låna Bryce alovera gel igår kväll vilket hjälpte lite och han säger att han ska fixa ett par bra skor åt mig! Så idag har jag gått så lite jag bara kunnat och gjort det mesta inne i stallet. Ska nog ta med någon så jag kan åka in till stan och köpa ett par bra, men just nu är jag alldeles för trött för att röra mig en meter.    
 
 
Bilder på hur farmen och hästarna ser ut kommer (mamma och pappa), just nu får ni nöja er med bilder från Torquay.
 
 
 
 

27 september 23:22

Har haft en bra dag idag! Som vanligt började den tidigt, men det är faktiskt ganska mysigt att arbeta samtidigt som solen går upp. Efter förmiddagens arbete åkte  Bryce tillsammans med Jenny på tävling. Det gick faktiskt riktigt bra för hästarna, en av dem vann till och med. När de kom tillbaka igen åkte vi alla direkt till flygplatsen då Tina, den danska tjejen, var klar med jobbet på farmen och skulle fortsätta sin resa i australien.På vägen dit så stannade vi på en drive thru för alkohol. Trodde först de skämtade om jag ville ha nått och dricka men här finns det alltså en drive thru där man kan köpa  olika viner,öl, cider, sprit direkt i bilen. Lite konstigt då men sen ska köra? men lite kul.
 
Vi sade hejdå till Tina på flygplatsen och fortsatte till ett "all you can eat" ställe. God buffé med mycket att välja på. Kul att se något utanför farmen och göra något tillsammans utöver jobbet. Dagen blev ännu bättre när Bryce sade att vi kunde ta sovmorgon imorgon och bara jobba på eftermiddagen och sen vara helt lediga på måndag! Ska bli såå skönt att få sova ut efter dessa dagar. Imrgon ska Jenny visa mig runt, blir antningen att åka till Geelong eller Torquay eller båda. Jag ska försöka hitta någon tjockare tröja så jag inte fryser sönder och något att ha och jobba i, har inte direkt med mig rätt kläder för detta jobb!
 
Trivs mer och mer, trots att jobbet är väligt krävande så har vi kul tillsammans och Bryce  är mån om oss, vill att alla ska trivas och känns sig om "en i familjen". Eftersom Tina nu har åkt härifrån så har jag tagit mina grejer från Jennys rum och flyttat in i ett eget rum. Skönt att ha eget och kunna packa upp sina saker. Lyx.
 
Efter tjat kommer nu bilder från hur huset ser ut.
 
 Mitt rum
 
Vardagsrum.
 
 
Badrum utan toa. Toan är separat i andra delen av huset? tydligen vanligt att ha den separat.
 
Prisväggen (eller väggarna, hänger i hela huset)
 
Delar huset med 4 jack russels
Sötnosar
 
 

day 3

Tredje jobbdagen är snart avklarad. Jag börjar komma in i det mer och mer och det gör det roligare! Börjar lära mig alla hästars namn, vilket underlättar så man inte ger mat till fel eller går med dem till fel hage (vilket har hänt) Men det är som sagt mycket nya grejer att ta in och många nya uttryck att lära. Men allt börjar gå lättare!
 
 Såhär ser ungefär min dag ut:
 
05.30- klockan ringer
05.35-40- går upp och fixar frukost
06.00- 06.15- ut till stallet och börja....
- Ge ut mat
- mocka i hagarna
- leda hästar från hagen till stallet
- olja in hovarna
- rykta
- ta av täcken
- ta på täcken
- leda ut från stallet till hagen
- ge ut hö
- städa upp
( Detta brukar jag göra. Men sen ingår även att duscha varje häst efter att Bryce ridit dem. Vilket jag bara testat en gång, blev nog lika duschad som hästen.Bryce rider varje häst (oftast 17 av dem) varje dag, han rider, vi  förbereder hästarna och sen fixar dem efter. )
 
lunch ca 14- 16
kl 16 - ge ut mat
- mocka
- fixa ordning mat till kommande dag
klar ca 18.
 
 
Sen in i duschen och efter det fixa middag och sen diska. Sen är man tvärslut, så blir läggdags runt 22 tiden. Jobbar 6 dagar i veckan med söndagar (vanligtvis) lediga!
 
  That's my day!
 

Hard worki'n

Inne för lunchpaus nu efter förmiddagens jobb. Helt slut! gick upp kl 6 och halv 7 började vi inne i stallet. Jag har mockat hagarna, hämtat in hästarna och gått tillbaka med dem till hagarna, ryktat, utfodrat och tagit av och på täcken.Det är mycket jobb som ska göras innan lunch, som inte är förrän vid 14, så då är man vrålhungrig eller rättare sagt jag var vrålhungrig!! Det är verkligen inte något glamourröst jobb då man luktar(stinker?) häst och smutsar ner händer och kläder. Men det är på riktigt, det är verkligen farmliv. Vid 4 tiden är det på't igen med  utfodring, mocka lite till och annat påtande. Men verkar vara lugnare på eftermiddaganra vilket låter bra! Vi får se hur det går nästa vecka då det bara är jag och jenny här, kommer bli slitit! Jag tror iallfall jag kommer stanna här till december, alltså 1 månad, sen får vi se om jag drar mig vidare. Men det är en kul erfarenhet och det är mycket att hålla reda på såhär i början. Men i'm getting there!  
 
Huset vi bor i är väl inget direkt att skryta med, men det är riktigt skönt att faktiskt bo i ett hus med ett ordentligt kök och ett riktigt rum istället för hostel.Behövs dock städas en del för att jag ska bli helt nöjd (ungkarlslya) så det är bara att åka och köpa lite städgrejer sen är jag på det! Internet fukar prima, så ni som vill skypa, hör av er!
 
 
Lite bilder från de senaste dagarna.
 
 Queen Victoria market som jag besökte i söndags. Ett måste om man är i Melbourne! Finns det mesta.
 
förberedelser inför Horserace
 
 
mini
 
 
 
 
 
 

Horserace

Då har jag alltså lämnat stadlivet i Melbourne och tagit mig ut på landet. När jag checkat ut från hostlet i morse tog jag en taxi som tog mig till en besinmack några mil åt något håll. Där mötte jag Brace(tror det svavas så) och hans vän Peter. Hoppade in i hans horsetrack och off we go. haha kändes en aning skumt att sitta med dessa medelålders herrar i mitten sätet påväg ut på landsbygden och nowhere. Men de är jättetrevliga så det var inga problem. Dock lite svårt att förstå allt de säger då de verkligen har en australiensk dialekt, men antar att man vänjer sig med tiden! Vi åkte till en galopptävling då Brace som jag bor hos tränar galopphästar. Det var faktiskt en riktigt kul erfarenhet att vara med innan och under loppet när hans tre hästar skulle tävla. Galopptävlingar verkar vara ganska vanligt här.
 
Gick tyvärr inte så bra för någon av hästarna men som sagt var kul att se hur allt fungerade. På vägen tillbaka fick jag tack och lov sitta lite mer bekvämt i deras väns bil. Vi åkte sen mot själva farmen som ligger ca 1 timme från Melbourne vad jag fattar det som. Farmen ligger några km från Torquay och ännu en bit från Geelong som är en lite större stad. Brace har 29 hästar här och 17 av dem är tävlingshästar.
 
Känns skönt att komma bort från hostellivet ett tag trots att han bor ganska enkelt, men jag tror detta kan bli bra! Han är riktigt gästvänlig och trevlig. Jag kommer dela rum men Jenny till en början, men på fredag kommer en dansk tjej som är här nu, att flytta ut, så då kommer jag antagligen få ta över hennes rum. Nästa vecka kommer ytterligare en svensk tjej som varit här tidigare och sen en tysk tjej. Imorgon börjar det riktiga livet, vi ska gå upp klockan halv 6 för att sen hänga i stallet typ hela dagen.. Vi får helt enkelt se hur jag hänger med men tror inte det ska vara några problem. Så nu är det bums i säng!

Farm job!

Nu är jag glad! Det kan nu äntligen lösa sig på jobbfronten för min del. Jenny, en svensk tjej jag hängde lite med i Sydney, jobbar på en hästfarm lite utanför Melbourne. Imorgon ska jag åka dit för att provjobba i ca 1 vecka och se hur allt funkar. Om allt känns bra har jag sedan ett jobb! Så glad, gratis boende, gratis mat och lön på det!
 
Farmen ligger ca 15 min från Torquay, surfbyn som jag åkte förbi på great ocean road turen. Så kan alltså bli en hel del häng på beachen och kanske lite surfing när man är ledig om det vill sig väl. Ägaren skulle på en hästgrej imorgon och skulle åka förbi Melbourne så han skulle plocka upp mig då, helt perfekt! Ska tydligen vara en riktig australienare med en aning svår dialekt, blir spännade att se om vi förstår varandra under resan!
 
Vad jag har för uppgifter på farmen vet jag ännu inte riktigt, men enligt Jenny är det mycket hästskötsel, städ av huset, laga mat och tvätta. Funkar! Vi får som sagt se hur jag trivs men är riktigt taggad och nyfiken på hur detta kommer att bli. Spännande att leva i riktig aussiestyle! Ska försöka uppdatera hur allt är på plats! Internet ska finnas så det känns bra!
 
 
 

What to do

Dagarna rullar på. Nu har jag varit i Melbourne i lite mer än en vecka. Idag åker Johanna tillbaka till Sydney. Jag blir kvar här en stund till, checkar ut från hostlet på tisdag (om jag inte bokar längre) sen får vi se! Vädret är fortfrande väldigt skiftande här nere, det stämmer som de säger, att de har fyra årstider på en dag. Det har dock gjort att jag gått och blivit förkyld. Men jag gillar Melbourne.
 
Hostlet jag bor på (melbourne international backpackers) är bra. Vi har bott i ett 6 bädd rum, 5 av de 8 dagarna har vi varit ensamma i rummet! Igår flyttade dock 2 tyska tjejer in, men de verkar trevliga! Frukosten ingår, vilket såklart är ett plus. Frukosten skiljer sig lite från vad jag är van vid hemma, här serveras pannkakor och rostbröd med sylt eller vegemite som påläggs alternativ. Trodde inte jag skulle äta sylt på mackan, men har vant mig nu. Ingår det så är det så. När frukosten inte ingår försöker jag i alla fall köpa lite nyttigare frukost. Längtar faktiskt efter grovt bröd med ost och skinka!
 
Har redan lyckats slarva bort två tröjor. En tappade jag på Sydney aquarium. Den andra glömde jag kvar i duschrummet på hostlet igår, när jag kom på att tröjan var kvar där var det redan försent. Någon jävel har tagit den! Trist då det var min enda, och favorit tjocktröja jag hade med mig och något man behöver här nere. Men samtidigt får jag mer plats i väskan och kan köpa en ny! Men tråkigt att folk ska sno ens saker, speciellt kläder, vem tar det liksom?! Men men, framtiden är som sagt oviss förtillfälligt, ett jobb hade satt fint så det är bara att söka vidare.

Great Ocean Road

Igår stod klockan på 06.00. Lite efter klockan 7 kom den lilla bussen och hämta upp oss som skulle ta oss på en heldagstur på the great ocean road tillsammans med 24 andra resenärer från alla världens hörn. Vår guide för dagen var Peter, en skön australiensare som för övrigt såg ut som Barney i familjen flinta. När vi väl kommit ut från Melbournes morgontrafik så öppnade sig Australiens fina landskap. Vårt första stopp var Belles Beach som ligger precis vid surfbyn Torquay där de kända surfmärkerna Quicksilver och Ripcurl grundats. Stranden var riktigt fin och jag förstår att det är en av de populäraste surfstränderna då vågorna där inte är att leka med. Surfare fanns det såklart gott om, trots att det inte är så varmt i varken luften eller vattnet än. Men blev trots det riktigt sugen själv på att surfa igen! Vi lämnade stranden efter lite te och kex och åkte vidare och in på The great ocean road. Inget att rekommendera om man inte gillar kurviga vägar. Men utsikten längs vägen går inte att klaga på, helt fantastisk!

Vi stannade vid en nationalpark och letade efter vilda koalor. Var inget problem att hitta dem, de fanns nästan i varje träd!  Efter koalorna stannade vi och åt lunch, souvlaki i bröd med tsatsiki och färska grönsaker, mums! Bussen fortsatte sen mot en regnskog där vi gick runt i en halvtimme. Var som att kliva in i en sagovärld. Fick se träd som var över 2000 år gamla och nästan 100m höga. Sen var det in i bussen igen och 1 timmes färd till själva huvudmålet, 12 apostles. Apostlarna är stora berg eller stenar som står ute i vattnet och är Australiens tredje störta sevärdhet efter barriärreven och uluru. Var faktiskt över förväntan och riktigt mäktigt att se dessa stenar. Sjukt stora, människorna nedaför såg ut som myror i jämförelse. Vi stannade sen till vid ännu en strand och sen vid någon bro som rasat (London bridges) som inte var så mycket att se. Sen började den 3 timmar långa resan hem med stopp på donken. 

På vägen hem slogs jag av vad fint det verkligen är här! Vi passerade flera farmer med får och kor betandes i jättestora hagar och små söta hus och byar. Blev riktigt sugen på att faktiskt flytta ut på landsbygden istället. Uppleva det riktiga Australien och åka till lugnet och jobba på farm. Tåls att fundera på. Vid 21 tiden var vi tillbaka på hostlet igen,trötta men nöjda. Jag hade en jättebra dag tillsammans med Johanna, kände att jag verkligen behövde komma bort från jobbsökandet och Melbourne en stund. Turen är verkligen något jag kan rekommendera att göra om man är i närheten av Melbourne! 

Belles Beach
 
 
Vår buss
Great ocean road
 
Vild koala
Mata färgglada pippisar
 
 
Rainforest
Litet träd
 
12 Apostles
 
 
 
 
London Briges
Surf dude i Belles beach

1 Month

Idag har jag varit i Australien i en månad! Helt sjukt vad tiden går, ändå känns det som man varit här längre. Imorgon åker vi på en dagstur till Great ocean road som ska vara riktigt fint. Får se om vi ser några vilda djur påvägen! Ska bli 29 grader varmt imorgon, tackar vi inte nej till!

Ikea

Idag bestämde vi oss för att ta ett break från jobbsökandet och gå till Ikea. Man känner sig verkligen som hemma när man kommer dit. Blev såklart köttbullar med brunsås och lingonsylt. sååå så gott!!Tog såklart en sväng runt alla Billy bokhyllor och Karlstad soffor. Gick även att köpa knäckebröd,pepparkakor,kalles, glögg osv. Men sparar nog det till jul, då ett besök är självklart! Fick lite motion också eftersom Ikea låg en bit utanför stan och vi ville inte betala för spårvagn, snåla som vi är.Men det var riktigt mysiga områden man passerade.
 
Angående jobb går det inte så bra just nu. Vi båda känner oss väl lite less på det hela. Det var svårare än jag trodde. Johanna har tankar på att åka tillbaka till Sydney. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Första gången jag känner mig lost på riktgt och det är lite skrämmande. Men allt löser ju sig, gäller att tänka positivt och bara fatta ett beslut. Men just nu känns allt ganska tungt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

just go for it

State Library of Victoria

Sitter i Melbournes  stadsbibliotek. Det är något speciellt med bibliotek, skön atmosfär. Har hört att det ska vara Australiens äldsta bibliotek, stort är det iallafall och ska ha över 2 miljoner böcker! Lite annat från Eskilstunas stadsbibliotek. Gratis wifi finns det också vilket underlättar när jag söker jobb, för det är just vad  jag håller på med för fullt. Ska snart ta en paus och sen gå tillbaka och hämta CV:n och sen gå runt och lämna CV:n i butiker som söker medarbetare. Inte så kul med It needs to be done, bara att klistra på smilet och ge sig ut!

Pics

Lite bilder från igår..
 
Springtävling, massa motionärer!
 
Melbourne från Albert Park
 
Tram
 
 
 
 
Tacos!!!!
 
 
 
 

Sunny day

Vad mycket vädret påverkar ens humör. Idag har det varit strålande sol och VARMT! Som jag längtat, de senaste dagarna har jag undrat vad som egentligen fick mig att komma hit ner till Melbourne men nu börjar jag förstå. När jag drog bort gardinen i morse möttes jag som sagt av solsken och en massa joggare som sprang nedanför gatan. Det har varit någon löpartävling idag och hur många som helst måste deltagit. Blev lite avis då det såg riktigt skönt ut.

När vi checkade ut från hostlet satte vi oss i Albert park som är gigantisk park utanför stan. Där satt vi och tittade på alla joggare som sprang förbi, alla motionerar verkligen här! Vi tog sedan spårvagnen till stan. Nära ögat att vi åkte på böter då vi inte betalde någon biljett för tramen (sjuk dyrt, backpacker som man är och väldigt onödigt då det nästan aldrig är kontrollanter) men såklart var det en kontrollant som kom på när vi åkte, vi hann precis hoppa av på stationen innan den började åka igen,pust. 

Hostlet vi bor på nu är bra, 6 bädd rum men det är bara två från taiwan som är här. Försökte föra en konversation med de fattade ingenting så så var det med det. Melbourne börjar i alla fall visa sig från sin rätta sida, de är faktiskt otroligt fint här och mysigt. Inte lika mycket folk som i Sydney och mer ”göteborg” över staden, kanske har en del med spårvagnarna att göra. Imorgon blir det att söka jobb hela dagen, både via internet och lämna in CV:n på caféer och butiker, så får vi se om man får napp. Hörs snart igen.

 
 
 
 
 

stop the rain

Eftersom vi kom hem sent igår sov vi länge idag. gick upp vid halv 10 och åt frukost eftersom de stänger klockan 10. Sen gick vi och lade oss igen, lite slitna. Senare mötte vi upp Isabelle och isabel för fika.Blev cappoccino igen. smarrigt! Isabelle åkte och jobbade och vi följde med andra isabel för att hämta hennes väska då hon drog vidare mot byron ikväll. Tråkigt då hon är en riktigt sköning men vi ses till nyår igen!  Vi fick se hur andra Isabelle bodde, hon hyr ett rum i ett hus med typ 10 andra. Sjukt stort hus men med rätt udda människor..Vi sade hejdå till Isabel och gick vidare för at äta. Vi lyckades hitta godaste thai stället!! Så gott. Första riktiga måltiden på länge då jag mest levt på bröd i olika kombinationer. Så var gudomligt gott med en riktig måltid som man blev mätt på!! Imorgon checkar vi ut igen och drar oss mer inåt stan då vi nu bor ca 20 min bort med spårvagn. Det är skitväder här nere just nu, råkallt och regn vilket gör att humöret svänger. Vill ha sol och värme och framförallt ett jobb nu!! Men vi försöker göra det bästa av situationen och thaimaten räddade verkligen dagen. Nu håller vi att packa iordning allt. Det är livemusik på puben som vi bor ovanför vilket faktiskt är lite mysigt att ligga och lyssna på. Blir sugen på att gå ner men ska nog försöka sova istället. Imorgon är det nya tag!
 
 
Fick vatten i vodka flaska...
Heligt.. nästan godare än spicy hemma.
Regn..

Last night

Första utgången i Melbourne avklarad! Hade en riktigt kul kväll. köpte med oss en flaska vin och begav oss till ett hostel i stan där vi förkröka med svenskar och annat folk. Sen drog vi vidare mot ett casino, men vi ville inte betala 200 spänn dit så vi drog vidare till ett annat ställe där de var smockat med folk. Kvällen avslutades på donken. Isabelle flörtade även till sig halva priset på taxiresan hem, det tackar vi för. Som sagt riktigt kul kväll tillsammans med nya bekantskapen isabel och isabelle, så sköna tjejer!
 
 
 
Haha i dessa drack vi i.. man tar vad som finns.
 
 
Isabelle och isabel
 

Have had better days.

Dag 2 i Melbourne har inte bjudit på så jätte mycket. Vi sov ganska länge, åt frukost och rörde oss nedåt stan. Johanna behövde köpa lite jobb kläder så hon fixade med det och jag hängde mest med. Har varit så trött idag, tanken var att jag skulle dela ut massa cv idag, blev inte så då jag inte varit pepp alls. Trisst när sånna dagar kommer, man har liksom inte lust med något. Vi träffade iallafall isabelle * 2 , när johanna åkte hem till hostlet eftersom hon skulle provjobba, så stannade jag kvar och tog en fika med de andra. Nu är jag tillbaka på hostelet, ikväll blir det utgång med de andra! ska bli kul, känner att humöret börjar sakta bli bättre så kan nog bli en kul kväll!
 
Lite bilder från Melbourne. Vädret gör att ser rätt trisst ut.
 
Firefly- hälten så dyrt som Greyhound till Melbourne. gillas
Här bor jag nu
Duckland, Melbourne
Biblioteket
Här åker man spårvagn överallt
Hus i huset
Graffitigata
Godaste cappuccinon och billigaste!!
 

Thanks, but no thanks

Första dagen i Melbourne. Kan inte sticka under stolen med att det är kaalllt! Fryser sönder just nu men det ska bli varmare har jag hört(ett måste då det känns som man är i höst sverige) Provjobbet då, jo jag fick det faktiskt! Men tackade nej tillslut. Skulle bara få 10 dollar i timmen (70 kr) och jobba från 6-17 mån till fredag. Det jag skulle göra var att toasta bröd iprincip. Visst nu låter jag säkert kräsen men tror jag kan få ett jobb där jag får bättre betalt och lite mer varierande sysslor!det är ett jobb, bättre än inget men skulle tröttna efter en dag och chefen verkade oseriös. Blir lite nojig som vanligt men detta känns bäst. Har redan sett massa affärer som söker personal så imorgon blir det att gå runt och lämna cv:n Verkar inte vara jättesvårt att få jobb här faktiskt ( håller tummarna)

Melbourne i sig blir bättre och bättre. Ganska stor skillnad från Sydney då det känns som de inte är alls lika mycket folk här. Inte lika många kineser heller. Men gillade Sydney så tar en stund innan man kommer in i allt här känner jag. Men tror detta kan bli bra! Ikväll ska vi kanske möta upp några svenskar, en som redan bor här och hennes kompis som vi träffade i Sydney som sällskapade med oss hit till Melbourne. Blir nog ganska lugnt då vi är trötta från den långa resan, men ett glas ska nog gå!

Melbourne

Nu har vi kommit fram i Melbourne efter 12 timmar i buss. Gick ändå ganska snabbt och sov till mesta delen av resan. Nu sitter vi på hostlet som vi ska bo på de kommande tre dagarna, hostlet som egentligen verkar vara en pub, inte mig emot! Och ja, det är kallare här, men inte så kallt som jag trodde, mulet och trist dock. Klockan 12 ska jag provjobba på ett café, wich me luck!

Happyface

Har precis checkat ut fran hostlet och sitter nu pa wtc kontoret....igen.. Blev lite stressigt dar med att checka ut da vi skulle vara ute kl 11 och 10.55 nar vi sitter och ater frukost inser att vi bara har 5 min kvar.. Men det var inga problem. Vi har lagt alla vara tunga vaskor i de svenska killarnas rum da de ska vara kvar i en vecka, sa vi slipper slapa pa dem hela dagen.
 
Till nagot roligt... Fick precis ett sms om att jag ska provjobba pa ett cafe i centrala Melbourne imorgon!!!!! Sa glad men blev galet nervos. haha men bara att gora sitt basta sa far vi se hur langt det racker! Har aven sokt nagot typ av lager jobb via work and travel,sa far se om de hor av sig med de kommande dagarna. Sen ska jag kanske pa en intervju som milkman, de skulle ringa mig idag igen. Vi far se hur detta slutar helt enkelt men nu kanns det riktigt bra!! Nogot jobb ska jag nog se till att fa!  

Last night in Sydney

Sov till 10 dag, så skönt men har gått upp senare och senare, får inte bli en vana. Skypade med bästa Ellinor, tror vi båda vekligen behövde det samtalet. Så sjukt att klockan var 12 på dagen hos mig och 21 på kvällen hos henne, ett helt dygn efter.

Jag och Johanna har också bokat hostel i Melborne för de första dagarna, blir nog bra detta! Vi hängde även med killarna och gymmade då de köpt kort på ett nyöppnat gym. De ta med en kompis som fick träna gratis, perfekt! Riktigt skönt att träna, ska investera i ett kort när jag är i Melbourne, om det inte är allt för dyrt. När vi tränat klart moffa vi loss på pizza hut, ät så mycket du vill och välj bland massa efterrätts alternativ på det. Jag vet, träna och sen pizza hör väl inte riktigt ihop så ligger väl på plus, minus, noll. Men gott var det iallafall.

Sista kvällen i Sydney på ett tag. Bussen mot Melbourne går kl 19 imorgon kväll och vi kommer fram kl 07 på torsdag morgon. En lång resa men eftersom man åker på natten ska det nog gå ganska snabbt. Bara att ta fram de få tjocktröjor jag har med mig, söderut betyder kallare. Men imorgon börjar ett nytt äventyr, taggad!!

 

Miss you!

Things are different

Iakttagelser såhär långt down under:

  • Alla är sjukt trevliga och hjälpsamma! I början blev man lite obekväm när någon bara kom fram till en och satte sig och pratade utan vidare. Men nu har man vant sig, det är riktigt kul faktiskt för man träffar så många på det sättet. I sverige hade väl folk trott man varit knäpp om man gick fram till en främling utan vidare. Men här pratar verkligen alla med alla, var man än är så vill någon prata med en. Har fåt tips på jobbsidor och t.o.m. jobberbjudande av en från Fiji som jag åkte hiss med. Dock verkade det lite skumt så tackade nej.
  • Toapapperet är supertunt, fattar inte grejen.
  • När man ska gå över gatan så lyser den gröna gubben typ 3 sek sen blir den röd och blinkar. Så ibörjan sprang man typ över gatan. Men det är när den slutar att blinka rött som alla bilar kommer.
  • I Sydney måste typ varannan invånare vara kines. Dem är överallt!
  • George 790- bästa hostlet hittils, bo där om ni ska till Sydney.
  • På de flesta barer behöver man inte betala inträde, gillas
  • Subway finns nästan i vartenda gathörn. Inte mig emot då det är billigare här och alltid gott.
  • De har knappt något mörkt bröd, utan här är det vitt rostbröd som gäller!
  • Smöret är som margarin, alla äter mest nutella, sylt eller vegemite (något man måste prova när man är här, sen om man tycker det är gott eller inte kan man ju diskutera)på mackan. 
  • På kvällarna spolar de av många gator med vatten, så det alltid är rent på Sydneys gator. Det var allt jag kom på nu

George street

Då var det klart, på onsdag kväll åker jag till Melbourne! Ska bli kul att se något annat nu och förhoppningsvis snart komma igång att jobba och in i vanliga rutiner.  Checkade ut från George 790 dag, men bestämde mig att förlänga med 2 dagar eftersom det är så bra här. De andra svenskarna som bodde på ett annat hostel flyttade även hit. Så jag bytte rum så att jag skulle få bo med johanna, SÅ VÄRT för vi måste fått typ det finaste rummet!! Vi bor i ett 6 rum, men än så länge är det bara jag,johanna och en kines(skräll) Vi bor i ett hörn rum med fönster ut mot alla hörn och ett burspråk ut mot george street. Kan inte annat än trivas!

Annars då, ganska seg dag har haft ont i huvet och känt mig helt trött hela dagen, verkar inte bara vara jag som känner så. Kan nog vara att vädret inte varit så bra idag. Har ätit min sista pasta med tomatsås för någon dag, imorgon då det är sista kvällen i stan för ett tag blir det ut och äta!

Dagens lunch
Vårt fina rum <3
utsikten mot George street
 
'Hann även med att tvätta. Johanna hade med sig en tvättlina som jag fick låna och ha mellan sängarna. Kläder överallt just nu!
 
 
 
 
 

IMAX

Det blev Imax igår i alla fall, fick med de andra tillslut! Riktigt häftigt att se Avatar i 3D på världens största bioduk. Kan man bocka av det på sin to do list! Det var perfekt filmväder också då det regnade hela dagen igår. Men absolut ett måste om man är i Syndey! Vi gick trots vädret till operahuset efter filmen då de andra ville ta kort på den när det var mörkt. Sydney växer inom mig för varje dag som går, det är riktigt fint här verkligen, tanken har slagit mig att vara kvar här istället för att ta mitt pick och pack till Melbourne då man börjar hitta och så här. Men samtidigt hade det varit kul att se något annat så jag åker iallafall!

Idag sov jag enda till 11!! Då de andra bestämde sig för att de skulle tvätta och så, gick jag istället bort till darling harbour och bara satt där och kollade på folk. Vädret är mycket bättre idag! Till middag blev det standard, pasta med tomatsås och gurka. När jag ätit mötte jag upp de andra, hämtade ut våra surfcamp tröjor på rip curl där vi också fått 20 dollar off på kläder! Lycklig, vill köpa hela butiken typ! Efter det hängde jag med de andra då de inte ätit, de moffa loss på pizzahut, blev lite sugen men min pasta satt fint den med, plus billigare! Nu har jag precis skypat med mamma och pappa för första gången, det gick ju bra! kul att se deras ansikten igen. Har även förlängt tiden på hostelet till antningen tisdag eller onsdag. Just nu lutar det åt att jag blir kvar till tisdag kväll sen tar jag bussen mot Melbourne, med eller utan sällskap.Det var allt för nu, ha en bra dag!

Bildskärmen fick inte plats på kameran ens..

 

Keps trion,lätt att hitta dem iallafall
 
 
Darling harbour
 

Regn i Sydney

Tog sovmorgon idag då det regnar och är ganska kallt idag. Ganska skönt ändå att jag ställt om dygnsrytmen bra så är pigg när jag går upp kl 9! Vilket inte var vanligt hemma. Hostlet är verkligen jättebra, bra rum med panorama fönster och fräscht! bor med en svensk tjej från Göteborg också som verkar jättetrevlig! Sitter på hungry jacks nu. Måste börja äta ner nyttigt!!! Vill komma in i rutiner. Tycker ändå jag är ganska duktig då jag nästan alltid lagar ett mål om dagen och inte äter ute.. Vi får se va som händer ikväll, jag var sugen att se avatar på iMax (världens största bio) men de andra ville inte betala 180 kr så får se om det blir vanlig bio istället då det var halva priset typ. Ska ha sett imax innan jag lämnar landet verkar skit coolt! Men får som sagt bli en annan gång! Ganska seg dag förövrigt då det inte är så kul att vara ute pga av vädret så ska nog bege mig tillbaka mot hostlet och bara ta det lugnt där eller nått så får vi se hur kvällen slutar!

Glassar

Sitter i darling Harbour nu. Precis ätit upp en subway macka (lever typ på det här nere) och köpte en frappe till efterrätt! Det är varmt och skönt! Har checkat in på det nya hostlet också, vilken skillnad!! Har inte sett köket och toan ön men rummet är betydligt fräschare :) sover längst ner också! Plus! Ska snart bege mig och köpa lite mat för de kommande dagarna. Ingår ingen frukost heller så blir väl till att köpa någon fil.sen ikväll ska jag till scubar för att träffa de som kommer hem från Surfcamp!

WTC kontoret

Nu sitter jag vid en dator pa wtc kontoret och letar jobb for  fullt. Har mest sokt cafe jobb men vet inte alls. Soker allt jag bara har en liten chans till.. Klockan ar 12.43, borjar bli lite hungrig men ska nog vanta tills jag kan checka in pa det nya hostlet kl 14. Det ar riktigt varmt i Syndey nu, de senaste dagarna har det nog varit upp mot 30 grader har.. klagar inte! Vi hors snart igen!

20.50

Då var det redan torsdag kväll. Idag har jag hängt inne på wtc kontoret igen. Jag har nu bokat kiwi experience till Nya zeeland!! Kiwi är ett buss paket så man lätt kommer runt på öarna och ser det som ska ses. Kommer antagligen stanna där i ca 1 månad. Men åker inte förrän någongång i januari är det tänkt. Har även köpt ett greyhound busspass som gäller mellan sydney och hela östkusten upp till carins som gäller 6 mån. För planen just nu är att jag kommer dra till melbourne i början av nästa vecka. Hitta ett jobb och jobba sönder till nyår. Sen åka tillbaka till sydney och fira nyår och sen åka vidare upp längs kusten.När jag kommit upp till Brisbane tar vi planet till Auckland NZ och är där i en månad och sen när jag kommer tillbaka till Aussie, fortsätta upp längs kusten och jobba på vägen. Känns bra att ha en plan nu men lite illa i magen när så mycket pengar plötsligt försvann. Men tror att det kommer vara väl investerade pengar. Gäller bara att hitta ett jobb nu!!!! Känslorna är vekligen som en berg och dal bana just nu, ena stunden känns allt skit bra, sen blir man stressad över allt och paniken kommer, gör jag rätt? vad ska jag göra? vart ska jag åka? pengar? jobb? boende?  och man börjar längta hem lite, sen skiftar det igen och allt känns bra.Tär på krafterna men så är det, men jag mår bra! Missförstå mig inte, vill inte vara någonannanstans men allt skiftar verkligen snabbt!
 
Sista natten på detta hostel, SKÖNT! sitter nu nere i "samlingsrummet" och äter cockie från subway,så god. Jenny som jag kompat med åkte för en timme sen mot hästfarmen, så nu är jag ensam för första gången sen jag kom hit ner. Fast imorgon kommer de andra tillbaka från surfcamp så.
 
Gick föresten till k-mart idag ( typ öb eller liknande) där de hade kläder och allt möjligt. Köpte mig en mindre axelväska så jag slipper ha min ryggsäck överallt.Kanske inte världens snyggaste men den var billig! Sen köpte jag en vattenflaska med filter så att klorsmaken försvinner, så värt! Har kollat överallt men inte hittat tidigare men nu idag så är det problemet löst och jag behöver inte köpa flaskvatten. För helt seriöst smakar det vanliga vattnet badhus så det går verkligen inte att dricka. Allt detta för 20 dollar (145 spänn)
  
 
  Här bor jag just nu. Sängen högst upp

Something Beatiful

Idag har jag suttit inne på WTC kontoret och letat jobb i Melbourne. Sökte några café jobb så får vi se! Blir nog lättare sen när man kommer dit ner och kan gå runt och lämna CV direkt till stället. Jag har även bokat ett nytt hostel för fredag till måndag, blev det hostelet som vi trodde vi hade bokat när vi bokade det vi bor på nu.. Hoppas att det är så fräscht som de sa. Helt okej pris 26 dollar / natt för ett 6 bädds rum. Jenny som jag hängt med de senaste dagarna har fått jobb på en hästfarm utanför melbourne så hon drar dit imorgon. Vi har dock lite planer att boka in nyår här i Sydney och kanske åka till nya zeeland tillsammans. Vi får se men vi ska iallafall prata med dem på kontret imorgon om priser och så.
 
Efter kvällens middag som bestod av nudlar( typ redan tröttnat) tog vi en promenad till darling harbour. Älskar verkligen den platsen! Blev extra mysigt på kvällen med alla lampor. Kollade runt lite på retaurangerna där nere och det är fakitskt inte så fasligt dyrt. 30 dollar (210kr) för en finare middag. Värt till nyår!! Vi hamnade på en bar med ett glas vin! Bra kväll helt enkelt!
 
Darling harbour
 
Förälskad
 
 
 
 

Surfcamp bilder

 
Här är några få bilder från surfcamp.. Trisst att jag inte kom med på så många men kul var det iallafall! Ett måste om ni ska till Australien!
 
 
 
 
 
 
 
 

021012- kl 21.20

Idag har vi varit duktiga! Vi gick upp tidigt, 7.30. Käka frulle och checka ut från kings cross och sen tog vi tåget till centralen. SEn gick vi raka vägen till WTC kontoret, skrev ut lite papper och gick vidare för att öppna bankkonto och få bankkort. Skönt att det är klart! Vi har också skaffat oss ett medicare card som är bra om man blir sjuk. Vi stannade till vid darling harbour för lunch, blev en  jättegod sallad, godaste måltiden sen vi kom! Sen blev de frappe på starbuck som efterrätt,smaskigt!
 
Vi checkade sedan in på ett hostel på george street( the george) inte att rekomendera! Vi trodde det var ett annat hostel som vi hört bra om men det kan inte vara detta. Visst är det gratis wifi!! men annars är det skit sunkit.. Bor i ett 6 dorm med bara ett eluttag och ingenstans att låsa in sina grejer.Köket är sunkigt och toaerna ska vi inte snacka om. De som bor här är typ bara fransmän och väldigt skumma...  surt då jag hade ställt in mig på ett fräscht hostel.. Vi stannar här till fedag, om vi överlever tills dess sen får vi se. Jenny har fått jobb typ vid melbourne så får se om jag åkre med henne redan denna vecka eller om jag väntar tills johanna kommer hem från surfcamp. Imorgon ska vi iallafall sitta på work and travel kontoret, jag ska söka jobb till 1000 och sen får vi se. Just nu är jag lite less på allt känner jag, men blir nog bättre imorgon!
 
Mums!!
 
 
 

Featherdale Wildlife park

 
Igår åkte jag och Jenny till Featherdale wildlifepark som ligger ca 1 timme från Sydney. Var ett mysigt litet zoo med kängrus, koalor, fåglar, dingos och en jätte krockodil osv. 
 
'
 
 
jätte koala
Bäbis Koala
 
 
Smile
 
 
 
RSS 2.0