35 grader i november

Efter regn kommer solsken right? Idag har det varit varmaste dagen här detta år, 35 grader vamt! Lite för varmt för att jobba men efter vi var klara tog vi bilen till stranden och hoppa i havet. Så sköönt och svalkande! När vi kom hem möttes vi av en överrraskning, Ann hade bakat lussebullar. Tror ingen blev gladare än jag då jag funderat länge på att göra några själv. Hon hade tagit med saffran hemifrån då hon inte hade hittat det förra julen.. Så får se om det blir några fler eller inte. Men hur goda som helst verkligen!
 
Idag lämnade även Irländaren oss, då han helt enkelt inte passade för jobbet. Så nu är vi bara svenska tjejer kvar.. Känns lite skummt, från att ha varit 5 arbetare är vi nu 3 kvar. Men det kommer gå bra ändå! Får se om det kommer påfyllning inom en snar framtid eller inte.Jag har även nästan helt bestämt mig för att stanna kvar här över jul och sen åka till Sydney när nyår närmar sig.  
 
Får inte glömma att berätta en rolig grej som hände igår. Jag och Jenny skulle in till Torquay, precis när jag går ut ser jag en hel familj kängrur hoppa omkring bland hagarna. Hann tyvärr inte fånga detta på bild men riktigt mäktigt faktiskt! Gjorde dagen! Sen gjorde vi köttbullar, potatismos och brunsås till middag! Mums var ordet.
 
 
 
 
 
Larry
Olly (för varmt för täcke idag)
Bobby
 
 

Walking in the rain

Bryce födelsedag igår firades som sagt på vanligt sätt, godaste bbq och tårta! Alltid bra när man är på hemmaplan då vi fick massa mat över som vi kunde äta till både lunch och middag idag! Kul att träffa alla hans närmaste igen, sköna människor de där! Imorse försov vi oss, skulle gå upp halv 6, men klockan blev halv 7.Ingen fara egentligen då vi var inne till lunch halv 1, skönt med lite sovmorgon istället. Det var inte så roligt att gå upp till åska och ösregn bara... Regnet ville inte ge sig utan höll i sig större delen av förmiddagen, både hästarna och vi var dyngsura. Första gången det verkligen ösregnat här, fast luften var ganska varm vilket gjorde det lite bättre. Om  vädret visar rätt kommande dagarna så ser det lovande ut, varmt och skönt ska det bli. Håller tummarna att det blir så också!   
 
födelsedagsbarnet
Jajamen, svensk cider finns här nere. Smakar mycket bättre än den australiensiska, vilket de flesta gästerna höll med om när de provsmakat.
 
 
 
 
 

You only live once

Kommer bli mycket resande för mig under det kommande året.
 
I början av januari åker jag till Nya Zealand för att resa runt i ca en månad. Sen åker jag tillbaka till Australien och stannar till 4 juni. En vecka efter jag kommit hem till Sverige, bär det av till Samos, Grekland för en veckas sol och bad semester med familjen då pappa fyller jämt. 2 veckor efter att jag kommit hem från Grekland åker jag förhoppningsvis till USA för att roadtripa längs västkusten med två kompisar. Ska bli så kuuuul alltihop!!  Kommer alltså ta ett tag innan man landar på riktigt hemma igen.   
 
Nya Zealand
Doryssa seaside Resort, Grekland
 
 
San Francisco- Vegas, USA
 
 
 
 
 

Hey, Melbourne

Vår lediga dag igår spenderades i Melbourne. Tog tåget vid halv 10 och var framme en timme senare. Eftersom Jenny inte sett staden på riktigt blev det att turista lite. Vi hoppade på gratis spårvagnen som går runt hela city för att få en bättre helhet av staden och åka förbi alla delar som man bör se. Sen hoppade vi av vid Queen victoria market, gick runt där och tittade på allt krims krams och dräglade lite över all färsk mat. Vi bestämde oss för att köpa med  färsk frukt och äta som lunch vid Yarra river. Det var någon motorcykel träff när vi kom till gångpromenaden. Vi satte oss där under ett träd och började äta våra frukter. Köpte bl.a med mig jordgubbar som var hur stora som helst, söta och goda med! Blev såklart även ett glasstopp  innan vi begav oss till shoppinggatan. Tiden rann iväg så sen var det tillbaka till southen cross station för att ta tåget hem igen.
 
De har börjat julpynta här och var. Ser rätt kontsigt ut med julgranar och stjärnor mitt i sommaren. Blir inte riktigt samma feeling utan snö. 
 
Idag är det Bryce födelsedag, så ikväll blir det bbq igen, inte mig emot!
Det fina vädret håller i sig, ska vara ca 25-30 grader hela veckan! Så skönt att värmen börjar komma hit ner med nu!  
 
 
 
 
 
 
chinatown
 
 
 

Strange things happens

Efter några turbulenta dagar blir det skönt med en dag ledigt. Vi fick till och med halva dagen idag ledigt så vi behövde bara jobba på förmiddagen. Idag har det varit runt 30 grader varmt! Klagar inte det minsta, lite skadeglädje när man tänker på kylan och mörkret hemma i Sverige. Iallafall, efter att vi blev klara med dagens arbete runt kl 11, bestämde Jenny och jag oss för att åka till stranden och bara njuta av dagen. Innan det stannade vi till på ett ripcurl och quicksilver outlet. Fanns massa grejer, mycket skit men en hel del gobitar med så blir nog ett stopp där igen då vi bara kollade runt denna gång.
 
Väl på stranden solade vi i några timmar och badade! Första riktiga doppet för min del här nere, var riktigt skönt!! Vi köpte sen med oss pizza och satte oss på en bänk vid stranden. Plötsligt får vi syn på en fena ute i vattnet .Nej, igen haj utan en delfin!! Hur coolt!! Hoppas få se flera på närmare håll sen när man åker längs östkusten!
 
Vi fortsatte sen till ett cafe för efterrätt, cappuccino och en bakelse för min del. Vi tänkte sen dra vidare till byns pub men när vi kom dit så kände vi inte riktigt för det, så vi köpte några breezer i drive in alkoholshopen och tog sen en lång kvällspromenad längs Torquays gator för att sedan ta taxi hem. Riktigt mysig dag och kväll som verkligen uppskattades.Finns ingen annanstans jag vill vara just nu! Älskar verkligen det här landet!
 
Imorgon väntar en heldag i Melbourne, ska bli riktigt kul att komma tillbaka in till stan för en stund faktiskt. Sover även numera ensam i rummet igen då Gina, den tyska tjejen lämnade oss idag. Får se hur länge jag får ha rummet för mig själv. Irländaren sover  inne på Bryce kontor, men han får allt sova kvar där, vill inte ha sällskap! Nu är det läggdags! hej hopp.
    
 

Kiri

Första dagen tillbaka till "vardagen" igen då Byce och Ann är hemkomna från NZ och hästarna behöver ridas. Dock blev det en rätt konstig förmiddag....
 
När vi skulle hämta in Kiri, upptäckte vi att hon hade ett hål rakt in till benet på insidan av hennes bakben. Det var blod överallt och såg riktigt allvarligt ut. När de andra kom tillbaka efter att de ridit gick såklart Bryce raka vägen till Kiri och tittade, ringde veterinären direkt. En kvart senare kom veterinären och tittade på hennes ben och beslutade att det inte fanns något att göra utan att hon behövde avlivas. Benet var brutet på två ställen. Orsaken till benbrottet var självförvållat och vi vet inte riktigt vad som hänt men troligtvis har hon sparkat i stängslet och vridit till benet på nått sätt. Så sorligt. Veterinären åkte för att hämta en pistol och en släpkärra. Sen sköt han henne på plats i sin hage, hästarna runt omkring gick såklart helt bananas men lugnade sig efter en stund. Sen fraktade de över kroppen på släpkärran och sen försvann hon.
 
Har aldrig varit med om något sånt här tidigare. Känns faktiskt riktigt sorligt. Men som alltid är det ju bättre att hon fick avsluta sitt liv istället för att lida. Jag såg såret,hörde skottet och det räckte, ingen av oss var med när hon avlivades förutom Bryce. Första hästen som varit tvugnen att avlivas på den här farmen. Nu finns Kiri bara kvar som ett minne, plus min lårkaka jag fortfarande bär från henne.
 
 
  

Christmas feeling?

Känns så skönt att ha kommit igång med träningen. Har sprungit de senaste tre dagarna och sen kört styrka efter det. Det har faktiskt känts riktigt skönt att springa, gillar vanligtvis inte löpning så mycket men det har som sagt varit skönt! I förrgår sprang jag 3 varv runt banan, idag blev det 2,5 varv och sen powerwalk 2 varv. Var lite segt idag men med swedish house mafias greyhound i lurarna så går det inte att stanna! De ska förövrigt spela här i Australien, Sydney, 2 februari. Hade verkligen velat gå men biljetterna tog såklart slut direkt.
 
Senaste dagarna har som sagt varit ganska lugna, men vi har hunnit med en hel del. Städat hela stallet, huset och bilen, solat på stranden, tränat och bara tagit de lugntt!Imorgon är det back to work igen, får se hur alla hästarna kommer vara efter 3 dagars vila, kan bli intressant.
 
Smooth 91,5 är inställd på radion och spelar julmusik. Känns en aning konstigt då det är ca 23 grader varmt och strålande sol utanför fönstret, men vad gör det, jul som jul! Nej nu är det dags att sätta igång med middag. 
 
 
 

five,six,seven, eight

Fick sovmorgon idag till klockan 9, då vi inte behövde vara alla för att mata hästarna. Imorgon är det däremot min tur, så då får jag gå upp vid halv 8. Men rena lyxen ändå!! Idag har vi börjat städa ut stallet genom att spola alla spilltor, behövdes verkligen. Nu ser det riktigt fräscht ut (för att vara ett gammalt stall alltså) Vi har även hunnit med att åka  till geelong för att handla lite mat och sen vidare till Torquay då Gina skulle lämna tillbaka ett par byxor. Det slutade med att vi gick runt lite olika klädaffärer, finns så sjukt mycket fina kläder här! Men har sagt åt mig själv att försöka vänta med att shoppa då min väska redan är fullproppad med kläder. Har ju ändå ett helt år att köpa på mig saker. Men fick med mig ett par träningsshorts och ett linne att ha till, så nu jäklar ska det ut och tränas. Ska precis ge mig ut för några rundor längs med galoppbanan, på med musiken nu kör vi!
 
 
   
 
 

Happy Anniversary!

Idag firar bästa mamma och pappa 30- årig bröllopsdag, inte illa, inte illa! hoppas ni har det mysigt i huvudstaden!
 

Haircut

haha Bryce fick ett ryck och ville ha lite föränidring inför resan. Rakapparaten åkte fram och där försvann håret. Fick oss alla ett gott skratt. Citerar honom "man lever bara en gång" 50- årskris eller inte, skön snubbe de där!
 
 
 
 

Birthday girl

Igår var det Jennys 19-års dag vilket vi såklart ville fira! Blev bbq på kvällen, steak(så sjukt goottttt) korvar, lammkotletter och massa tillbehör till och såklart tårta! Bland de första tårtorna jag gjort själv, stolt! Blev riktigt god dessutom. Bryce bjöd över några av sina vänner så blev en riktigt lyckad kväll! Jenny fick ett par träningsshorts och en hästbok i present av oss, tror hon uppskattade det!
 
Klockan 7 imorse var det dags för jobb igen, men det gick helt okej. Imorgon åker Bryce och Ann till NZ för att ha lite semester och även kolla in nya hästar på aktion. Det betyder att vi har tre ganska lugna dagar med lite arbete framför oss här hemma. Vi har även fått tillskott av en irländare, så nu är vi verkligen fullt hus! Men det gör att arbetet går dubbelt så snabbt. Vädret är som alltid väldigt skiftande men det ska tydligen bli varmare de kommande dagarna, så en sväng till stranden kommer det nog att bli.
 
Det var allt för nu, Cheers
 
19-årningen
 

Friday

Dagen är bättre idag. Imorgon vankas födelsedagsfirande av Jenny som fyller 19 år. Blir bbq såklart! På söndag kväll åker Bryce och Ann till NZ för lite semester. Det gör att vi under 3 dagar här hemma  inte har så mycket jobb då vi bara ska ge alla hästar mat två gånger om dagen och sen städa ur stallet! skönt! That's all for now, Peace.
 
 
 
 

the truth is, that I miss you

Den här dagen har inte varit min dag. Vaknade med världens huvudvärk och jättetrött trots att jag lade mig redan klockan 21 igår för att jag ville känna mig utvilad. Men som sagt så hjälpte det inte. Efter en ipren kände jag mig lite bättre och började vakna till liv. Men då kom nästa grej, Kiri, en av hästarna, fick såklart spel när jag skulle olja hovarna och sparkade mig rakt på låret. JÄTTE skönt verkligen så kommer eller har redan världens lårkaka. Lite lätt irreterad fortsatte dagen på samma sätt med att Nero bet mig i armen och snälla (not) Sveede stampade mig på foten.Men livet går vidare, imorgon är en ny dag som antagligen kommer bli bättre!
 
En sådan här dag, när inget funkar som man vill, tänker man så mycket på alla där hemma.Längtar till livet där hemma. Just nu vill jag inget hellre än att sitta hemma i e-tuna, inkrupen i soffan med en kopp varm te tillsammans med familjen eller snacka skit med mina bästa. Ni ska veta att ni saknade allihopa! (men missförstå mig inte, vill inte hem nu, inte än )    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 november

Dagarna passerar, har nu varit här i 3 veckor. I söndags hade vi hela dagen ledigt. Vi hade tur med vädret, riktigt varmt så beachen var given. Blev lite solande och sen en promenad längs stranden. Vi tog också en sväng längs Torquays centrum, viket inte tar så lång tid. Gick förbi en pizza restaurang och kunde såklart inte motstå frästelsen så blev pizza till middag innan vi åkte hem. Skön dag och mycket välbehövlig.
 
Igår var de upp klockan 5 igen. 4 av hästarna skulle tävla och kl 10 var vi klara och hästarna påväg till tävling.Det gjorde att vi hade gått om tid att spendera dagen. Tog en tripp in tillTtorquay igen för att fixa lite grejer och sen blev det ett stopp i en bokhandel. Blåste som tusan igår så blev ingen promenad längs stranden som tänkt.
 
Idag var det jobb som vanligt. 2 av hästarna skulle tävla och de gav sig iväg runt 12 tiden. Efter att vi på eftermiddagen gett hästarna mat bestämde jag mig för att ta en löprunda längs galoppbanan. Sprang ett varv och gick ett varv. Känner mig nöjd! Dags att ta tag i träningen då det blivit lite för mycket chocklad de senaste dagarna.
 
Imorgon ska ytterligare 2 hästar iväg på race. Sen på torsdag vankas det bio för nya twilight filmen, om vi nu får biljetter!
 
Planerna för framtiden är lite oviss just nu. Vet inte riktigt hur länge jag vill stanna här på farmen. Funderar på att antingen dra till Sydney i mitten av december, wwoofa eller stanna kvar här över julen. Har inte riktigt bestämt mig än. Problemet är att hitta boende under den tiden då det mesta är fullbokat. Time will tell helt enkelt men måste snart fatta ett beslut.
 
Förövrigt spelar Coldplay i Melbourne ikväll.. inte alls avundsjuk på alla som ska gå.
 
 
.
 
 
fortfarande vit som ett lakan men om solen bara vill visa sig lite mer så tar det sig nog.
 
 
 

One of these things

Precis inkommen från en kvälls promenad längs galoppbanan. Skönt att rensa tankarna och lyssna på musik. Slog mig iallafall det faktiskt kan vara riktigt vackert här.
 
Azza
"The babes" Ali och D.B
hagar överallt
Olly
 
Infarten till farmen från ena hållet
 
Kiri
 
Bobby
Bobby och Olly
Nero
Stallet
 
 
Galoppbanan ute på en åker bredvid farmen
 
Fick sällskap av Leo.
 

Harley Davidson

Malin, hur svårt kan det vara att säga Malin?! tydligen väldigt svårt här i Aussie. Enda sedan jag kom hit ner har jag fått upprepa mitt namn ett antal gånger för att folk ska höra. Spelar ingen roll om jag säger det långsamt, blir oftast fel iallafall. Bryce har jättesvårt för mitt namn, ena stunden heter jag mali, harlem eller holly. Han säger att jag är som en Harley Davidson. Därför har jag fått det smeknamnet, vet inte hur jag ska tolka det dock..Men det är inte bara han som  haft svårt. Nästan alla säger mitt namn fel, förutom några backpackers.. För att underlätta inne på starbucks säger jag ofta att jag heter Marie eller Maria istället då de alltid skriver namnet på kaffemuggen. Kanske ska köra med det hela tiden istället?  Många lägger gärna till ett r i mitten..vilket reslulterar i att jag får namnet marlin, marlin som är en svärdfisk.. haha ja lite roligt är det allt men otroligt irriterande med, som sagt hur svårt kan det vara? 

Keep on going

8 november

Jaha lunch break igen. Jobbat på hela morgonen och för en stund sedan åkte Bryce och Ann iväg på tävling då Larry och Olly ska racea! Var sjukt trött imorse när klockan ringde 04.50. Hade ingen lust alls att gå upp, ville inget hellre än att fortsätta sova i den varma sängen. Men har inte så mycket till val så var bara att pallra sig upp och börja jobba! Har varit en varm dag, fast det skiftar väldigt snabbt från strålande sol till moln och vind.
 
Igår sade Bryce att vi inte behövde laga middag utan vi skulle åka iväg och äta. Som alltid så vet man inte riktigt var man hamnar utan det visar sig när man väl är framme. Denna gång var vi bjudna på middag hos ägarna till två av hästarna. Ett äldre par i 60 års åldern, riktigt mysiga! De bor i ett av de finaste kvarteren i Geelong och hade ett stort hus med massor av fina rosor i en alé till husdörren. Riktigt fint och lyxigt hus. Var inte alls vad jag eller vi väntade oss när vi klev in i bilen. Vi bjöds på stek, potatis och brunsås och till efterrätt blev det tårta! Deras son och tjej kom även förbi och åt då de bor tvärs över gatan. Blev såklart en hel del snack om hästar under middagen. Det är riktigt kul att få möjligheten att träffa riktiga australienare och se hur de lever. Vi har nu hunnit besöka hus med väldigt olika standard , men familjerna är desamma, lika gästfria och trevliga!
 
Nu blir det att fortsätta relaxa lite innan det är dags för powerwalk runt galoppspåret och sen är det tid för hästarna att få lite mat.
 
 
 
 

Melbourne Cup

Melbourne Cup är en av Australiens, om inte Australiens, största galopptävling. Den arrangeras en gång per år varje november i Melbourne och ca 100 000 åskadare kommer för att heja på hästarna och visa upp sig själva. De flesta är till och med lediga denna dag då det är public holiday, för att kunna ha möjlighet att se tävlingen. Det är flera lopp under dagen men det är ett lopp, själva Melbourne Cup race som är det stora och viktiga loppet. Det är loppet där man kan vinna stora summor pengar om man sattar på rätt häst. Det är inte bara hästarna som är grejen under denna tävling, klädmodet har nästan lika stor betydelse. För under detta evenemang är inte jeans och t-shirt helt acceptabelt. Nej, här är det dresscode om du ska vara en i gänget. Killarna ska ha kavaj och tjejerna klännning och klackar, gärna en fin liten hatt eller hårsmycke till. Såklart gör det inget om allt är i finaste kvalitet från något märke. Det här är alltså dagen då du kan gå "all in" och verkligen snygga till dig och vinna pengar om du har tur!
 
Igår fick vi reda på att Melbourne Cup skulle hållas idag. Vi har pratat om att gå eftersom det är en riktigt stor grej här i Australien. Så igår kväll frågade vi snällt Bryce om vi fick ta eftermiddagen ledigt och åka in till Melbourne för att vara med på denna festlighet. Det kanske inte uppskattades så mycket men vi fick ett ja, och vi köpte biljetter. Bobby, en av våra hästar, skulle vara med och tävla, inte i själva Melbourne cup racet men innan. Så Bryce åkte redan vid klockan 7 så vi jobbade inte så länge på morgonen.
 
När de åkt, gjorde vi klart i stallet och sen in i huset och försöka rota fram något att ha på sig. Inte det lättaste då man inte packat ner "det finaste man har". Men det blev en svart klänning. Var lite svårare med skor dock, då varken jag eller Gina hade några finare skor, och ingen tid att åka och köpa några heller. Så det fick bli de gamla hedliga conversen. Vi åkte sedan först in till Torquay för att köpa en fina hattar som " alla" har för denna tävling. Men såklart hade inte affärerna öppnat så där gick den idén i kras. Vi fortsatte till Marshall station och tog tåget till Melbourne och Flemington.
 
Dagen var riktigt rolig, en minnesvärd upplevelse. Jag som älskar att titta på människor hade fullt upp. Det var som en riktig modevisning, den ena elegantare än den andra. Där gick jag utan hatt, i mina converse och kände mig lite fel placerad. Men jag hade kul ändå! Hästarna får vi såklart inte glömma, fina dem med. För första gången satsade jag pengar på hästar, men det gick tyvärr inge vidare för mina tre hästar. 6 dollar fattigare och inga miljoner.   
 
För Bobby, vår häst, gick det bra. Han kom 4:a i sitt lopp och Bryce var nöjd med det. Lite surt dock, då de tre bästa delar om prispengarna.
 
sammanfattningsvis, Melbourne Cup, en rolig upplevelse!
 
 
 
boxarna till hästarna
 
fin polle
 
Fick ingen riktigt bra bild på modefolket...ville vara diskret
 
Gubbar i rött på hästar som jobbade som typ ordningsvakter/ledhästar..
 
go go go!
 
vädret var väldigt skiftande, från stekhett till åska och regn..och sen sol igen!
 
Gina och Jenny
  
 
Nr 10, storfavoriten för racet.. som jag satsade 2 dollar på.. men som kom sist.
 
Finaste araben.. Riktig mäktig häst och dyyyyr!
 
 
 

BBQ

Gårdagen började som vanligt. Börjar bli svårare att ta sig upp i den värma sängen på morgonen. Men väl uppe var det bara att börja arbeta. Vid kl 9 åkte Bryce och Ann ( den nyanlända svenska tjejen) på tävling med 4 av hästarna. Detta betydde alltså att vi andra var klara redan klockan 11. Riktigt skönt! Vi tog det bara lugnt i huset och när galoppen började kollade vi såklart hur det gick för våra hästar. Tyvärr gick det inte jättebra för någon men Sam knep en trejde plats iallafall. Vid 4 var det dags att ge pollarna mat, går mycket snabbare nu när vi är tre så vi var klara på 30 min. Vid 7 kom de andra hem, vi hjälptes åt att lasta ur hästarna  och sen åkte vi till Bryce vän Brandon för bbq.Såå god mat, grillat kött är det bästa som finns! Blev även lite tårta då en av hans söner, sissle, fyllt år. (finns en historia bakom det smeknamet men orkar inte dra det)) Men det var riktigt mysigt och kul att bli inbjuden till deras hem och träffa  far-och morföräldrar och vänner till familjen, hur trevliga som helst. Vid 10 började vi röra oss hemåt då vi idag gick upp klockan 5 för att hinna med hästarna innan nästa tävling idag. Blev klara runt 11 tiden så nu har vi ledigt ganska länge igen. Imorgon har vi förmiddagen ledigt, vilket betyder att man kan sova på morgonen, uppskattas!!! Sen får vi se om vi åker in en sväng till Geelong eller vad vi hittar på.   
RSS 2.0