Auckland- Rotorua

Nu blir det en aning lång text om de senaste dagarna här i NZ.
 
 Onsdagskväll kom vi tillbaka till Auckland. Vi fick ett ryck så vi tog på oss löpskorna och tog en springtur längs hamnen. Var riktigt skönt så får bli en repris snart igen. I torsdags började vi resa nedåt landet med första stopp i Hot water beach. Som man hör på namnet så har de en strand där man kan gräva sin egen hot water pool. Såklart var det inte bara vi på stranden utan 1000 andra turister som ville göra detta så det var lite trisst. Men jag och jenny var lite smarta då ingen av oss orkade gräva så vi flirtade in oss hos en nya zeelänsk familj som hade en stor pool som vi fick sitta i. Vattnet för nästan kokande hett så tog ett tag att vänja sig. Var skönt att svalka sig i havet sedan, en riktig kul upplevelse! Efter doppet så hoppade vi på bussen för att bli körda till en gångstig till Cathedral cave som är en fin strand. Efter 30 minuters gång längs berget så kom vi ner till stranden som var underbar! Sådana platser man bara sett på bilder förut! Vi bodde i fina stugor på en camping mitt i ingenstans ungefär, men det var väldigt vackert.

Igår åkte vi till wangaro. Påvägen stannade vi vid en liten by där de har en guldgruva så vi tog en promenad genom en del av gruvan och gick över hängbroar. Efter 3 timmar var vi sedan framme i wangaro. I den lilla byn har de grottor där man kan titta på glowworms. Det ville vi såklart göra, men vi gjorde detta på ett lite mer äventyrligt sätt genom Black labyrint rafting. Vi tog på oss våtdräkter och fick varsin badring och sen guppade vi på den genom en del av gruvan. Vi hoppade även från vattenfall, gick igenom forsande vatten och bara låg i dessa badringar och tittade på dem lysande maskarna uppe längs gruvväggarna. Det var helt magiskt och verkligen värt upplevelsen. Ett mycket roligare sätt att uppleva gruvan än att gå längs upplysta vägar och trängas med alla turister för att ta kort.

Idag har vi kommit fram till Rotorua som är en mer kulturell by där man kan lära sig mer om maori urbefolkningen. De har även varma källor här och geisrar(?) vilket innehåller mycket svavel så det luktar äggmök i hela stan. Vi kommer stanna här i 4 nätter. Imorgon har vi inget planerat, på tisdag ska vi åka en bit utanför stan och köra white water rafting!!! Forsränning med ett 7m vattenfall att åka nedför.Spännande! Sen på onsdag ska vi till Hobbiton för att se Fylke på riktigt från sagan om ringen filmerna. Längtar!!!! Känns skönt med ett litet längre stopp då det känns som vi åkt lite för mycket buss de senaste dagarna.

 

Hot water beach
 
 
Cathederal cave
 
 
Hängbro vid guldgruva
 
Gruvrafting dags
Glada tellitubisar!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0