Whitewater Rafting

Lovade ju att berätta lite mer om raftingen vi gjorde i Rotarua. Vi åkte ut till en flod med namn kaitiakiriver. Innan vi började fick vi en snabb genomgång på hur vi skulle göra om vi kom under vattnet, under båten, ifrån båten och om man ramlade i vattenfallen. Både Jenny och jag undrade rent ut sagt vad vi fan höll på med då allt lät ganska riskfylt. Men det fanns ingen återvändo. Vi var fyra i båten, Jenny, jag och två brasilienare och såklart en instruktör. Efter att ledaren bad en bön till maurifolket om att beträda vattnet så fick vi hoppa i gummibåten. Vi fick varsin paddel och lärde oss olika kommandon om hur vi skulle sitta osv.
 
 Sen åkte vi längs med floden. Första två vattenfallen var på ca 2 meter. Det tredje var dock på 7m och klassas som det högsta vattenfallet i världen att rafta från. Men det gick bra det med, vi alla höll oss kvar i båten! Sen fortsatte färden med några fler vattenfall, vi hoppade ur båten och badade i det varma vattnet. Vi åkte även genom ett vattenfall utan båten. Hela upplevelsen var så sjukt kul, vi skrattade hela tiden och höll i oss för allt i världen för att inte ramla i. Turen gick alldelses för fort och vi båda kände att vi kunde göra detta hela dagen. När vi skulle ta oss upp på land var vi tvugna att simma fort mot kanten för att inte åka ner i ett 6 meter högt vattenfall där flera tydligen dött.
 
När vi kommit upp på land visade ledaren vattenfallet som vi inte fick rafta igenom, sen sade han frågade han om vi ville bada lite mer, vilket vi såklart ville. Han pekade ner från stupet vi stod vid( ca 5 m) och sade att vi kunde hoppa där. Vi todde inte han först, men sen hoppade han bara. Vi kunde ju såklart inte vara sämre så det var bara att hoppa, sjukt kul och random ! Rafting ä verkligen något jag vill göra igen!  
 
 
 
 
7m vattenfallet
 
var försvann vi?
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0