Byron Bay

Efter en 4 timmars lång bussresa i en urinluktande buss, anlände vi till Byron bay sent tisdag (12:e) kväll. Vi har bokat in oss på YHA:s Cape byron i ett 10 bäddsrum (billigaste vi kunde hitta, dyrt ändå). Ärligt talat hade jag inga höga förväntningar, om man läste recensionerna för hostlet lät det inte jättebra. Men vi blev glatt överraskade. Rummet vi bor i är som två rum, så det känns inte som man bor 10 st i samma rum utan 5 istället. Vi bor tillsammans med några andra svenskar, några finnar, en tysk och en britt. Vi har även hört från svenskarna att det kryllar med svenskar här i Byron och ja de hade rätt. Var vi än är så snackar alla svenska, t om en av receptionisterna på hostlet är svensk.Känns väl sådär men kan ju vara kul med. Vi har en stor pool utanför rummet och kök och toaletter är helt okej fräscha!

Första dagen tog vi en sväng på stan efter en sen frukost. Jag hittade två par shorts och en t-shirt! Var alldeles för länge sen jag shoppade, förstår inte att man kan bli på så bra humör! Vi handlade mat på Aldi och begav oss sedan tillbaka till hostlet för middag (pasta, tomatsås) Igår var planen att gå till stranden för att bättra på brännan. Men det varade inte länge då vädret inte varit på vår sida. Det regnade igår och det har regnat idag. Vi gjorde ett försök att hänga vid poolen en stund idag men det blev även det en snabbis. Lite trisst men det är fortfarande varmt.

Gillar verkligen Byron, trots alla svenskar. Staden eller byn är inte så stor men den har allt som behövs plus en fin strand!Vi har förlängt boendet så vi stannar till tisdag. Sen får vi se vad som händer. Vi håller tummarna för att vädret ska bli bättre så vi kan spendera dagarna på stranden. Någon gång ska vi också ta en promenad till Byrons fyr som är den östligaste punkten i Australien. Ikväll ska vi kolla utelivet och såklart besöka Byrons berömda uteställe cheekey monkeys där man dansar på bardiskarna istället för golvet, då de ej har något dansgolv. Kan bli en intresant natt...

 
 
 
The main beach.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0