Melbourne Cup

Melbourne Cup är en av Australiens, om inte Australiens, största galopptävling. Den arrangeras en gång per år varje november i Melbourne och ca 100 000 åskadare kommer för att heja på hästarna och visa upp sig själva. De flesta är till och med lediga denna dag då det är public holiday, för att kunna ha möjlighet att se tävlingen. Det är flera lopp under dagen men det är ett lopp, själva Melbourne Cup race som är det stora och viktiga loppet. Det är loppet där man kan vinna stora summor pengar om man sattar på rätt häst. Det är inte bara hästarna som är grejen under denna tävling, klädmodet har nästan lika stor betydelse. För under detta evenemang är inte jeans och t-shirt helt acceptabelt. Nej, här är det dresscode om du ska vara en i gänget. Killarna ska ha kavaj och tjejerna klännning och klackar, gärna en fin liten hatt eller hårsmycke till. Såklart gör det inget om allt är i finaste kvalitet från något märke. Det här är alltså dagen då du kan gå "all in" och verkligen snygga till dig och vinna pengar om du har tur!
 
Igår fick vi reda på att Melbourne Cup skulle hållas idag. Vi har pratat om att gå eftersom det är en riktigt stor grej här i Australien. Så igår kväll frågade vi snällt Bryce om vi fick ta eftermiddagen ledigt och åka in till Melbourne för att vara med på denna festlighet. Det kanske inte uppskattades så mycket men vi fick ett ja, och vi köpte biljetter. Bobby, en av våra hästar, skulle vara med och tävla, inte i själva Melbourne cup racet men innan. Så Bryce åkte redan vid klockan 7 så vi jobbade inte så länge på morgonen.
 
När de åkt, gjorde vi klart i stallet och sen in i huset och försöka rota fram något att ha på sig. Inte det lättaste då man inte packat ner "det finaste man har". Men det blev en svart klänning. Var lite svårare med skor dock, då varken jag eller Gina hade några finare skor, och ingen tid att åka och köpa några heller. Så det fick bli de gamla hedliga conversen. Vi åkte sedan först in till Torquay för att köpa en fina hattar som " alla" har för denna tävling. Men såklart hade inte affärerna öppnat så där gick den idén i kras. Vi fortsatte till Marshall station och tog tåget till Melbourne och Flemington.
 
Dagen var riktigt rolig, en minnesvärd upplevelse. Jag som älskar att titta på människor hade fullt upp. Det var som en riktig modevisning, den ena elegantare än den andra. Där gick jag utan hatt, i mina converse och kände mig lite fel placerad. Men jag hade kul ändå! Hästarna får vi såklart inte glömma, fina dem med. För första gången satsade jag pengar på hästar, men det gick tyvärr inge vidare för mina tre hästar. 6 dollar fattigare och inga miljoner.   
 
För Bobby, vår häst, gick det bra. Han kom 4:a i sitt lopp och Bryce var nöjd med det. Lite surt dock, då de tre bästa delar om prispengarna.
 
sammanfattningsvis, Melbourne Cup, en rolig upplevelse!
 
 
 
boxarna till hästarna
 
fin polle
 
Fick ingen riktigt bra bild på modefolket...ville vara diskret
 
Gubbar i rött på hästar som jobbade som typ ordningsvakter/ledhästar..
 
go go go!
 
vädret var väldigt skiftande, från stekhett till åska och regn..och sen sol igen!
 
Gina och Jenny
  
 
Nr 10, storfavoriten för racet.. som jag satsade 2 dollar på.. men som kom sist.
 
Finaste araben.. Riktig mäktig häst och dyyyyr!
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0