Kiri

Första dagen tillbaka till "vardagen" igen då Byce och Ann är hemkomna från NZ och hästarna behöver ridas. Dock blev det en rätt konstig förmiddag....
 
När vi skulle hämta in Kiri, upptäckte vi att hon hade ett hål rakt in till benet på insidan av hennes bakben. Det var blod överallt och såg riktigt allvarligt ut. När de andra kom tillbaka efter att de ridit gick såklart Bryce raka vägen till Kiri och tittade, ringde veterinären direkt. En kvart senare kom veterinären och tittade på hennes ben och beslutade att det inte fanns något att göra utan att hon behövde avlivas. Benet var brutet på två ställen. Orsaken till benbrottet var självförvållat och vi vet inte riktigt vad som hänt men troligtvis har hon sparkat i stängslet och vridit till benet på nått sätt. Så sorligt. Veterinären åkte för att hämta en pistol och en släpkärra. Sen sköt han henne på plats i sin hage, hästarna runt omkring gick såklart helt bananas men lugnade sig efter en stund. Sen fraktade de över kroppen på släpkärran och sen försvann hon.
 
Har aldrig varit med om något sånt här tidigare. Känns faktiskt riktigt sorligt. Men som alltid är det ju bättre att hon fick avsluta sitt liv istället för att lida. Jag såg såret,hörde skottet och det räckte, ingen av oss var med när hon avlivades förutom Bryce. Första hästen som varit tvugnen att avlivas på den här farmen. Nu finns Kiri bara kvar som ett minne, plus min lårkaka jag fortfarande bär från henne.
 
 
  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0