Happy New Year

Gårdagen blev riktigt lyckad! Vi anlände med bussen till Sydney vid klockan 7.  Vi hittade ett fräscht toalettrum där vi bytte om och fixade oss iordning för dagen och kvällen. Vi fick även hjälp med att hitta ett ställe för att lämna våra väskor över natten eftersom vi inte hade något rum bokat.

När vi lämnat in väskorna rörde vi oss mot coles för att handla mat för hela dagen. Köpte med oss melon, rostbiff,potatissallad, baguetter ,Brieost, jordgubbar osv. och även en flaska rosé. Vi gick sedan mot operahuset och botanic garden. När vi kom dit var det såklart redan massa folk trots att klockan bara var 10. Vi fick förklarat att de skulle stänga botanic garden klockan 3 på eftermiddagen så om vi ville se fyrverkerierna från en bra plats så var det bara att börja köa. Efter lite övervägande bestämde vi oss att trots detta gå in i trädgården för att kunna äta lunch och bara ta det lugnt några timmar. Det visade sig vara så värt! Vi satte oss vid en av dammarna och dukade upp all god mat. Där ´satt vi sen med strålande solsken med lätt bris till halv 3 innan vi blev utkörda.

 Frågan var då var vi sedan skulle ta vägen. Vi gick till en informationsdisk och fick tipset att ta oss upp till observatory hill då alla de andra platserna för gratis inträde hade jättelånga köer. Vi gick mot the Rocks och sedan uppför en brant trappa och där fanns en park uppe på en kulle med utsikt över harbourbridge och andra sidan av Sidney. Helt perfekt vy! Där satt vi sen från klockan 4 och väntade in att klockan skulle bli midnatt. Det började fyllas på med folk allt efter att timmarna gick och bara några minuter innan 1 var det fullsmockat.

Det var en aning segt at sitta där hela långa dagen men vi underhöll oss med musik och samtal. Vid klockan 21 började ”barnens fyverkeri” som då var det maffigaste jag sett. Var inte direkt lite fyrverkerier och då var som sagt klockan inte ens 12. Men tycker det är smart att ha två olika så alla småungar får vara med oss se också. Var skönt också för efter  de fyrverkerierna så åkte många av alla barnfamiljer hem.  När klockan sedan slog 12 så började det mäktigaste fyrverkerierna jag sett någonsin. Det var riktigt coolt och hela himlen lystes upp i flera minuter, överallt var det fyrverkerier!

När det nya året var inhurrat så rörde vi oss nedåt stan igen som alla andra tusentals människor. Vi kände oss helt nöjd med kvällen och var både för trötta och ingen ork att stå i milslånga köer för att komma in på någon bar, så vi hamnade inne på kfc där vi satt och försökte hålla oss vakna med olika samtalsämnen och lekar. Vi fick även besök av randoms som stannade till för att snacka.  Vid 6 snåret gick vi tillbaka för att hämta våra väskor och tog sedan tåget till wentworthville där vi bokat ett dubbelrum på ett motel.

 Första intrycket av den lilla byn var en aning läskig. Helt dött på gatorna förutom en psyksjuk kille som ville hjälpa oss. Han var trevlig och så men om sagt något var fel, men vi skakade av oss honom och fortsatte längs tomma gator. Men sen kom vi fram till en stor väg där det fanns butiker och civilisation. Egentligen fick vi inte chacka in på motellet förran klockan 12, men rummet var klart (tack gode gud) så vi kunde soooovvvvaaa! Jag var helt vimmelkantig efter att varit uppe i totalt 24 timmar i sträck. Efter att ha sovigt till klockan 2 gick vi bort mot en sportbar för att heja på när bobby och vicky raceade i ett stort hästrace. Det gick bra för dem, bobby kom tvåa så Bryce är nog nöjd! Nu ligger vi här i rummet igen, känns lyxigt men gratis wifi,tv och eget badrum, det är vi värda en dag som denna! Imorgon åker vi tillbaka till sydney för två dagar där. Sen får vi se!

Hoppas ni alla har haft en festlig nyårsafton! Min kunde nog inte bli bättre! GOTT NYTT ÅR!  

(internet är skitsegt så blir tyvärr inte så många bilder nu) 

 
 
 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Malin Fjäll

RSS 2.0