Gecko

Sitter och tittar på film och vad får jag syn på i hörnet på en väggarna? En stor gecko ödla! När jag pekade och visade Rebecca skrattade hon bara. - den där, den är inte stor,dem brukar komma såhär på kvällen.
De är helt ofarliga och är tydligen bara bra att ha då de håller spindlar och kryp borta. Tillhör alltså vardagen här i Oz.
Känner mig dock lite små nervös då ödlan nu inte är kvar på väggen utan någonstans på golvet då jag hörde världens duns. Vill helst inte ha den i min säng bara!

27/2

Dagarna som gått har till mesta del bestått av jobbletande. I måndags var Vienna snäll att visa mig runt lite i stan och hur bussarna går så jag kan ta mig till och från stan. Det tar ca 20 min med buss till city från Camp hill där jag bor just nu. Vi gick runt lite på stan och tog en lunch på ett pannkaks ställe! Sjukt gott! Lite kul då jag och Jenny gått och suktat efter pannkakor i flera veckor men aldrig gjort några. Så det var extra gott att äta dem när man längtat så länge! Igår tog jag sällskap med Vienna tll stan, men där skilldes vi då hon skulle till Uni då hennes första klass började för terminen. Jag tog en sväng på stan och delade ut CV:n. Håller tummarna att någon ska höra av sig! När jag skulle ta bussen hem så hoppade jag av på en busshållsplats förtidigt och fick gå en lång bit uppför de branta backarna. Men det gjorde inget, skönt med lite motion. Vienna åkte på bussen bakom mig och såg mig gå så hon kom och mötte mig. Nu vet jag garanterat var jag ska hoppa av iallafall! Idag har jag inte så mycket till planer, håller på och söker lite jobb på internet. Men ska nog snart ta en promenad runt kvarteret istället. Det regnar inte idag! ( peppar,peppar) Imorgon blir det att ta en tripp till stan igen för att dela ut lite mer CV:n och träffa en svensk tjej jag haft lite kontakt med. Mycket roligare händer inte förtillfälligt. ( blogg.se krånglar så går inte att lägga upp bilder just nu)

Happy birthday!

Idag fyller ingen mindre än min fina mormor år! STORT Grattis till dig!!

Just nu

Dem är ju för bra.

100 days left

Japp, sagt som säkert 100 dagar kvar tills jag sitter på flyget hem till Svearike igen. Blandade känslor de där, men som sagt har ju iallafall 100 dagar kvar i detta underbara land. Men det är klart ska bli riktigt skönt att komma hem igen med,  träffa alla nära och kära! Jag har ju ganska mycket att se framemot när jag kommer hem så klagar inte det minsta. Lever livet nu helt enkelt, och det känns förbaskat skönt!
 
I övrigt har jag inte så jättemycket att förtälja. Var på bio igår då Rebecca hade två gratis biljetter som hon ville använda! Vi kollade filmen Flight, väldigt bra faktiskt! Idag har jag träffat Marion, kärt återseende får man väl säga, då de besökte min familj för några år sedan. Vi har även hunnit titta förbi Viennas nya lya då hon flyttar hemifrån nästa helg! Blir själv så sugen på att flytta till mitt eget nu. Sen blev det som tidigare nämt grillad kyckling och rostade grönsaker till middag, svävade på moln!Lagad mat är verkligen så uppskattad efter man levt på pasta i 2 månader. Jag har även gått och blivit bästa vän med hunden i huset, joggie, som nu inte vill lämna min sida. Han är en riktig charmör och har lyckas få mig på fall. I'm in love!  
 
Vädret här i Australien de senaste veckorna har varit ganska extremt. Det har ju som sagt härjat skogsbränder och översvämningar runt om i landet. Senast rapporterades om en jättestorm i sydney som förstört massor av hus och en tornado vid guldkusten. Nu varnar de för ännu mer regn här i Queensland och imorgon och en vecka framöver väntas ösregn och risk för översvämningar igen.Det var väl inte riktigt vad jag förväntade mig här nere men de går ju tyvärr inte att göra så mycket åt. Får hoppas att jag får lite sol på mig på de 100 dagar jag har kvar!  
 
Kvällsmat igår, färsk frukt och yogurt, mums!
Detta hittade jag på min säng när jag kom, så gulligt! Duschtvål och en kräm man kan ha till sår,bett, torra läppar m.m
Och här har vi min bästis!
 

Goodbye hostellife!

Efter att jag checkat ut från hostlet(så skönt att slippa det där stället) så blev jag upphämtad av Rebecca. Hon är en vän till familjen då min bror varit utbytesstudent och bott här i Brisbane. Iallafall så blev jag hämtad av henne och körd till hennes hus som ligger i en förort bara 10 min från city.Här kommer jag bo de kommande veckorna om jag får tag på ett jobb här i stan. Så tacksam över det och så skönt att slippa hostellivet ett tag. Hon bor i ett jättemysigt gamalt hus uppe på en kulle tillsammans med den söta hunden joggie och Vienna(systerdotter), stortrivs redan! Imorgon ska vi träffa hennes mamma Marion som min bror bodde hos när han var här. Det vankas stek och grillade grönsaker som söndagsmiddag, längtar redan! Men det är imorgon det, idag vet jag inte riktigt vad som händer. Hörde något om att åka ner till southbank och kolla på någon film de visar där, vi får se vad som händer. Jag är iallafall jätteglad att kommit hit och träffat dem igen!
 
 
 
 
  

Bye, travelmate

Då har jenny och jag gått skilda vägar. I morse checkade hon ut och begav sig mot bussen till Noosa och jag stannade kvar på hostlet en stund. Känns en aning tomt nu faktiskt. Under 5 månader har vi delat massor av nya upplevelser tillsammans och delat med av oss av egna livshistorier. Trots att vi är väldigt olika och båda har stört sig på varandra, har vi klarat det bra ändå och haft väldigt kul ihop!! Jag är glad att ha haft henne vid min sida. Vi kommer definitivt ses igen hemma i Sverige! 
Gonna miss you girl!

City of sun?!

Då har vi kommit till Brisbane. Men däremellan har vi varit i Surfers Paradise. Vi kom dit i tisdags eftermiddag i ösregn. Men det visade sig att dagen skulle bli lite bättre när vi checkade in. Vi skulle bo i ett 6 bädds rum men tydligen var det överbokat så vi blev uppgraderade till ett eget rum. Det var inte bara ett eget rum utan en egen lägenhet! Vi hade eget kök, 2 tv:er med DVD, badrum med badkar och vardagsrum. Hoppade runt som glada små barn! Vi firade detta med grillad kyckling och avocado,tomat och majs sallad. Till efterrätt blev det melon och Kiwi och filmkväll! Nöjda trots vädret.
 
Dagen efter gick vi omkring på stan och stranden. Vågorna var ca 5 meter höga så blev varken något badande eller solande. Surfers är ändå rätt häftigt med alla skyskrapor precis vid strandkanten. Något helt annat om man jämför med Byron Vi var på sekunden nära att missa bussen till Brisbane då hostlets van inte funkade och han som skulle köra var halvt trög. Vi fick tillslut en taxi med bara 10 min spelrum i rusningsstrafik var det som sagt påhåret. Men vi kom med bussen och åkte mot Brisbane.
 
Hostlet vi bor på här är bland det sunkigaste vi bott på. Vi bor i ett 10 bädd rum som luktar allt annat än rosor men det är en säng och vi behövde inte betala mycket för dem. Det var det ändå som fanns då det tydligen är en festival här i helgen så det mesta är fullbokat.
 
Idag har vi promenerat i regnet längs Brisbanes gator och besökt Southbank och lagoonen. De har en "fejk" strand mitt i staden eftersom staden ligger lite mer innåt landet och inte placerat vid strandkanten. Det var iallafall väldigt mysigt där!  
 
 
På fredag kommer även jag och Jenny skjiljas åt. Efter 5 månaders kompande kommer det bli en aning tomt, men  jag tror vi båda kommer klara oss utmärkt! Jag kommer stanna här i Brisbane för att söka lite jobb medans hon fortsätter en bit uppåt för att sedan åka hem tlll Sverige. Tiden går verkligen fort ändå, om 3 månader är även jag tillbaka i hemlandet igen, då ska jag hunnit med en hel del innan!
 
Solen var tog du vägen??
LYX i surfers
 
 
 
 
 
Brisbane
Street beach

Bye Byron, Hey surfers

Det har gått några dagar sen sist. Dock har det mestadels ösregnat här så vi har inte gjort så mycket. Vi har hunnit med två utgångar ganska spårade båda två. Vi har gått till fyren och hängt på hostlet. Idag styr vi mot Surfers paradise där vi bokat in en natt än så länge. Som sagt vädret är ingen höjdare så allt blir lite tråkigare då man inte kan göra så mycket. Men vi försöker hålla uppe med humöret! Måste ju vända snart! Trots vädret älsar jag Byron!  Så sjukt mysigt och avspänt här! I´ll be back byron, I´ll be back!!
 

Byron Bay

Efter en 4 timmars lång bussresa i en urinluktande buss, anlände vi till Byron bay sent tisdag (12:e) kväll. Vi har bokat in oss på YHA:s Cape byron i ett 10 bäddsrum (billigaste vi kunde hitta, dyrt ändå). Ärligt talat hade jag inga höga förväntningar, om man läste recensionerna för hostlet lät det inte jättebra. Men vi blev glatt överraskade. Rummet vi bor i är som två rum, så det känns inte som man bor 10 st i samma rum utan 5 istället. Vi bor tillsammans med några andra svenskar, några finnar, en tysk och en britt. Vi har även hört från svenskarna att det kryllar med svenskar här i Byron och ja de hade rätt. Var vi än är så snackar alla svenska, t om en av receptionisterna på hostlet är svensk.Känns väl sådär men kan ju vara kul med. Vi har en stor pool utanför rummet och kök och toaletter är helt okej fräscha!

Första dagen tog vi en sväng på stan efter en sen frukost. Jag hittade två par shorts och en t-shirt! Var alldeles för länge sen jag shoppade, förstår inte att man kan bli på så bra humör! Vi handlade mat på Aldi och begav oss sedan tillbaka till hostlet för middag (pasta, tomatsås) Igår var planen att gå till stranden för att bättra på brännan. Men det varade inte länge då vädret inte varit på vår sida. Det regnade igår och det har regnat idag. Vi gjorde ett försök att hänga vid poolen en stund idag men det blev även det en snabbis. Lite trisst men det är fortfarande varmt.

Gillar verkligen Byron, trots alla svenskar. Staden eller byn är inte så stor men den har allt som behövs plus en fin strand!Vi har förlängt boendet så vi stannar till tisdag. Sen får vi se vad som händer. Vi håller tummarna för att vädret ska bli bättre så vi kan spendera dagarna på stranden. Någon gång ska vi också ta en promenad till Byrons fyr som är den östligaste punkten i Australien. Ikväll ska vi kolla utelivet och såklart besöka Byrons berömda uteställe cheekey monkeys där man dansar på bardiskarna istället för golvet, då de ej har något dansgolv. Kan bli en intresant natt...

 
 
 
The main beach.
 
 
 

11 februari

Dagen har passerat fort. Var tvungen att byta rum imorse då rummet skulle bli fullt.Fanns en bädd kvar så hade tur att jag fick den! Vi har bokat buss och hostel för Byron bay så imorgon eftermiddag åker vi till backpackernas mecka.Vi ska bo på yha cape Byron, hoppas på att det är någorlunda okej! Vi har bokat in 5 nätter där så sen får vi se om vi drar vidare sen eller stannar någon natt till. Ska iallafall bli kul att röra på sig nu efter att vi varit här i Coffs i en vecka.

Det märks tydligt att man kommit en bit uppåt i landet då luftfuktigheten är mycket högre. Riktigt "klibb" väder så spelar ingen roll om man duschat eller inte, man är lika klibbig. Men det är skönt med värme! Temperaturen ligger runt 28 grader men känns som mer pga av luftfuktigheten. Men känns skönt med riktig värme då vi faktiskt inte riktigt upplevt det förrän nu, hade några varma dagar i NZ men inte såhär. nej, dags att hitta på något innan läggdags!

Take it in

 
 

sunset

When you're happy like a fool
Let it take you over
When everything is out
You gotta take it in

Hey granma'

Det är lördag kväll, typ hela hostlet ska ut och parta, men inte jag. Vet inte var partyhumöret försvann? Blev en lång powerwalk längs coffs hamn och pir i solnedgången istället. Så skönt ibland att bara gå ensam med bra musik i hörlurarna. Kändes som jag kunde gå i all evighet. Medan alla gör sig klara för att gå in i dimman, startar jag en film. Nej, snart får de bli ändring på detta. 21 år och pensionerad, inte en chans!?
 
 
 
Svårt att förstå att jag verkligen är här.
 
 
 
 
 
 
 
 

sleep in a car

Dagarna passerar. Vi har tyvärr inte lyckats få nå mer fruktplocksjobb, än den eftermiddagen när vi kom hit. Men det var väl ganska väntat då säsongen är över just här. Vi har fått en lista med nummer på olika farmer från receptionen  och vi har såklart  ringt alla. Antingen behöver de ingen eller så behöver man egen bil. Vi har dock en farm vi kanske får komma till på måndag. Om det inte funkar så drar vi nog vidare. Men vi har inte hängt läpp över detta. En förmiddag åkte vi ut med kanot runt deras creek utanför hostelt. Igår låg vi vid hostlets pool hela dagen då det var stålande sol! Vi var också duktiga och tog en springtur på kvällen. Idag blir det nog att göra stan i denna lilla by, lär alltså gå ganska snabbt och ikväll blir det utgång!
 
Vi var lite sega med att boka fler nätter på detta hostel så i förrgår kväll kom vi på att vi skulle checka ut dagen därpå. Så vi tänkte att vi skulle gå upp tidigt så att vi kunde boka ett nytt rum till oss men det blev inte riktigt så då vi såklart försov oss. När vi gick till receptionen och frågade var såklart allt fullbokat den natten. Lite lätt irriterade på oss själva hade vi överläggning om var vi skulle bo, hon i receptionen kunde boka in oss på ett annat men vi trivs verkligen på detta hostel. Då sa hon i receptionen att om vi ville så kunde vi sova i deras van istället för att behöva flytta. Så fick det bli så inatt sov vi på en uppblåstbar madrass i baksätet på en van. Det var faktiskt riktigt mysigt, grejen var bara att precis när vi ska lägga oss så pyser såklart  hälften av luften ur madrassen ut, så det  blev som en vattensäng istället. Men det funkade.Då kan man bocka av de på listan. Inatt är vi tillbaka inne i hostlet i varsitt dorm rum.
 
internet är tyvärr för segt för att ladda upp bilder så ni får hålla ut.

Mors lilla Olle...

Då var vi framme i Coffs Harbour. Vi bor på ett helt okej hostel som inte är så stort vilket är ett plus, känns som alla känner alla.Ett plus är också att internet är gratis och man kan hyra surfbräda,kajak,kanot eller bodyborad gratis!  Vi frågade i repceptionen om fruktplock och fick en lista med nummer att ringa. Vi fick napp direkt så vi åkte bara en timme senare till en farm för att plocka blåbär. Det var ju inte det roligste jag gjort i mitt liv men vi gör det ju bara för upplevelsen typ. Vi plockade dessa stora blåbär i 4 timmar tillsammans med 2 irländare, en kines och sedan hela familjen pakisan eller indien. Vet inte hur många liter det blev men det kändes som en hel del. För detta jobb fick vi ihop 35 dollar var, ja inte så mycket men det betalar hostelnätterna. Men imorgon ska vi testa ett annat blåbärsställe där det ska vara bättre betalt. Vi funderar på att stanna iallafall en vecka här och sedan röra oss norrut.
 
Nu sitter vi på rummet med våra sköna roomisar som spelar gitarr, mat om 30 min!
 
 

Drive all night

Sista dagen i Syndey for denna gang. Kanns alltid som hemma nar man kommer till denna stad. Ikvall tar vi bussen mot Coffs harbour for att prova lyckan i att hitta fruktplock i bara nagon vecka. Om detta inte lyckas ror vi oss vidare till Byron. Sen sticker jag till Brisbane for att forsoka hitta jobb dar! Sa ser iallafall planen ut nu, men som alltid kan den endras pa en sekund. Snart ska vi ge oss ut pa stan, typ forsta gangen. Men ska forska halla i pengarna lite till eftersom jag inte har nan plats for na mer klader. Fast rensade faktiskt ut en del i Nya Zeeland. Sa natt kan jag val fa unna mig kanske!

Back in Aussie

Da var vi framme i Sydney igen efter en 3 timmars lang flygresa. En aning trotta da vi gick upp klockan 4 imorse. Nu ar vi pa WTC kontoret och snackar ihop oss om vad vi ska gora harnast. Som det ser ut nu sa aker vi antingen till Coffs harbour eller Byron Bay for att leta fruktplock. Om det inte funkar sa kommer jag iallafall nog stanna i Byron nagra dagar och sen aka upp till Brisbane for att leta jobb dar! Eftersom jag har 4 manader kvar och Jenny bara en manad sa kommer vi antagligen att splittras ganska snart. Vi far se nar helt enkelt. Jag har ocksa hunnit med att svanga forbi banken sa nu funkar antligen mitt bankkort! Ser fram emot att ta mig uppat kusten, hoppas bara inte pa allt for mycket oversvamningar. Det var allt for nu! hejs

Time to go

 
Då var det sista kvällen i Christchurch och sista kvällen i Nya Zeeland. Sitter ensam i en mörk korridor i studentkorridoren vi bor  med musik i öronen. Tänkte passa på att sammanfatta lite kort min resa i NZ. Fast det går ganska snabbt då det bara behövs ett ord- fantastiskt!
 
Jag har sett så sjukt mycket på bara en månad. Från de gröna kullarna på den norra ön till alla höga fjäll på den södra ön.Jag har åkt sandboard längst upp i norr, ridit i fårhagar, åkt rafting i en flod, gått på bio i den finaste biografen, badat i kristallklart vatten, vandrat i nationalparker, hoppat fallskärm, ja listan kan göras så lång. Sen ska jag inte glömma alla de människor man mött på vägen och som man också skilts från.
 
 Naturen är helt klart det mäktigste med det här landet. Det är som ett sagoland och man blir förundrad varje gång man ser något nytt. Naturen ärskiljer sig så mycket beroende på var du är, från sandstränder, gröna kullar till vulkaner, fjäll och torka. De flesta säger att den södra ön är den finaste ön, men jag vet inte om jag kan hålla med, då dem är så olika varandra och så vackra på sitt sätt.
 
Att åka med en buss genom hela landet har haft sina för- och nackdelar.Här listar jag några av Kiwi experience plus och minus.
+ Möter många människor
+ Rutten är redan förutbestämd så det är bara att hänga med.
+ Genom att busschaufören även är guide så får man veta väldigt mycket som man antagligen inte fått reda på annars.
+ många rabatter på alla aktiviteter
+ Smidigt då buss chaufören bokar hostel åt en om man vill det.
+ Behöver inte planera så mycket innan man åker.
+ Om man åker själv är det perfekt att träffa andra.
+ Man kan bestämma hur länge man vill stanna på ett visst ställe och man kan hoppa av var man vill.
 
- Blir mycket bussåkande
- Ganska turistit
- Ibland stannar man för olika promenader osv när man inte alls har någon lust att stanna.
- Man kan bli ruinerad då man peppras med aktiviteter som alla kostar ganska mycket trots rabatter= håll koll på pengarna
- Om man hamnar på en buss med konstiga/jobbiga personer är man oftast fast med dem i några dagar
- I högsäsong kan bussarna vara fulla så man måste bestämma hur många dagar man vill stanna på en viss plats snabbt så man får plats på den buss man vill.
 
Hostlerna vi bott på har varierat i standard och pris. Men det stora hela har de varit väldigt bra om man gemför med standarden i Australien. Kostanden har varit mellan 22-30 dollar /natt.
 
Nya Zeeland är vekligen ett land som jag tycker alla ska besöka, den har nått för alla smaker. Jag är verkligen jätteglad att jag tog chansen att åka hit. Det är nog det finase landet jag varit i och jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka hit igen, men då blir det nog att hyra bil istället!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Whitewater Rafting

Lovade ju att berätta lite mer om raftingen vi gjorde i Rotarua. Vi åkte ut till en flod med namn kaitiakiriver. Innan vi började fick vi en snabb genomgång på hur vi skulle göra om vi kom under vattnet, under båten, ifrån båten och om man ramlade i vattenfallen. Både Jenny och jag undrade rent ut sagt vad vi fan höll på med då allt lät ganska riskfylt. Men det fanns ingen återvändo. Vi var fyra i båten, Jenny, jag och två brasilienare och såklart en instruktör. Efter att ledaren bad en bön till maurifolket om att beträda vattnet så fick vi hoppa i gummibåten. Vi fick varsin paddel och lärde oss olika kommandon om hur vi skulle sitta osv.
 
 Sen åkte vi längs med floden. Första två vattenfallen var på ca 2 meter. Det tredje var dock på 7m och klassas som det högsta vattenfallet i världen att rafta från. Men det gick bra det med, vi alla höll oss kvar i båten! Sen fortsatte färden med några fler vattenfall, vi hoppade ur båten och badade i det varma vattnet. Vi åkte även genom ett vattenfall utan båten. Hela upplevelsen var så sjukt kul, vi skrattade hela tiden och höll i oss för allt i världen för att inte ramla i. Turen gick alldelses för fort och vi båda kände att vi kunde göra detta hela dagen. När vi skulle ta oss upp på land var vi tvugna att simma fort mot kanten för att inte åka ner i ett 6 meter högt vattenfall där flera tydligen dött.
 
När vi kommit upp på land visade ledaren vattenfallet som vi inte fick rafta igenom, sen sade han frågade han om vi ville bada lite mer, vilket vi såklart ville. Han pekade ner från stupet vi stod vid( ca 5 m) och sade att vi kunde hoppa där. Vi todde inte han först, men sen hoppade han bara. Vi kunde ju såklart inte vara sämre så det var bara att hoppa, sjukt kul och random ! Rafting ä verkligen något jag vill göra igen!  
 
 
 
 
7m vattenfallet
 
var försvann vi?
 
 
 
 
 
 
 
 

Queenstown

Vi har varit i Queenstown i två hela dagar. Vilken fin stad! Höga fjäll omger den lilla staden med restauranger, caféer och butiker. påminner lite om åre. Första kvällen blev det utgång, ibland är det till fördel att vara på kiwibussen då man alltid får rabatter! Galen kväll. Dagen därpå tog vi det bara lugnt, tog sovmorgon och tog en promenad genom en fin park och sedan vidare till ett café. Resten av dagen bestod mest till att ladda för den kommande dagen, skydive dagen. Vilket var helt underbart! Vi gick ut och åt och tog en glass till efterrätt. Sen blev vi kvar och tittade på en gatukonstnär som sprayade helt otroligt fina tavlor på mindre än 5 minuter. Han drog massa publik och folk slogs nästan om tavlorna.

Vi har tyvärr bott med 2 britter och en tysk som varit riktigt jobbiga och stökiga. Inatt kom de inramlandes klockan 5 med ett helt gäng andra människor och skrek och hade sig, så blev inte så mycket till sömn. Men de var nära på att bli utslängda från hostlet.

 Vi gick upp tidigt imorse för att ta bussen till christcurch som är vår slutdestination för den här resan. Men dagen har väl inte varit den bästa. Som sagt natten var inget att hurra för. Bussresan skulle ta 6 timmar, när vi kommit en bit på vägen med bussen så slutar den att funka så vi var tvungna att vänta i en liten byhåla i 3 timmar för att en ny buss kunde komma. Det var stekhett ute så var lite jobbigt. Väl i den nya bussen fortsatte vi resan, dock var det fel på den bussen med då airconditionen var konstig så det blev iskallt istället. Så man satt och frös i 4 timmar. Vi kom fram i christchrch halv 8 på kvällen, trötta och hungria. Men hostlet vi bor på är en studentkorridor så vi alla har varsitt rum och gratis internet( riktigt segt dock) men är skönt md eget! Vi gick sen för att köpa oss en pizza, när vi väl fick dem hade dem gjort fel. Jennys pizza var med min fyllning fast glutenfri och tvärt om . Så de fick gå och göra två nya. Jenny hade redan börjat på den med min fyllning så den fick vi gratis! Har förövrigt aldrig sätt två kinesiska pizzabagare. På måndag morgon tar vi planet till sydney. Sen är det bara 4 månader kvar innan jag kommer hem igen!

   

 
Queenstowns strand
 
 
 
Blåsigt men varmt!
Imponerande
 
Blåaste vattnet jag någonsin sett. Glaciären smälter små typ bergkristaller som spolas ner i vattnet och det gör att det bli så ljusblått. Såklart coolare i verkligheten.
Mt Cook, högsta berget i NZ
 
 
 
 

 

Embrace your fear

Jag gjorde det! Jag har hoppat ut från ett flygplan och fallit planlöst i 65 sekunder och sedan glidit ner med en fallskärm. JAG HAR GJORT DET!!! Känslan går inte att beskriva. Jag var nervös innan. Men jag  träffade en annan svensk tjej så vi kunde vara nervös tillsammans vilket gjorde det både lättare och roligare! När jag väl satt i planet kändes det bättre, ingen återvändo. Flygfärden tog ca 15 min. Utsikten gick inte att klaga på med Queenstown, kristallklart vatten, Mt Cook och andra fjäll runt i kring. Lite skakig blev jag när killen innan mig hoppade ut från 12 000ft och bara försvann på mindre än en blinkning. Att sedan veta att vi skulle fortsätta ända upp till 15 000 ft plus att jag skulle hoppa först gjorde att hjärtat bankade lite extra. Men när jag tippde ut från planet försvann allt. Som sagt helt obeskrivlig känsla att bara falla, men inte alls så farligt som jag trodde det skulle kännas utan bara helt fantastiskt. Vilken frihetskänsla! Att sedan glida runt i ca 5 minuter i fallskärmen och omges av den fina utsikten var magiskt. Måste erkänna att jag är stolt över mig själv som gjorde det,höjdrädd som jag är. Det är bland det bästa jag gjort utan tvekan!

Jenny hoppade bungy jump istället, 134 m, inte fy skam. Vi var såklart tvungna att fira att vi överlevt allt detta med en middag på restaurang. Behöver väl  inte ens säga vad jag åt, de flesta kan nog räkna ut det!

Nervös till 10000
 
 
I LOVE LIFE
 
överlyckliga brudar
 
 
Gott och välförtjänt!
 
 
 
 
 
RSS 2.0