Road trippin'

ONE WEEK LEFT!

Road trippin' with my two favorite allies
Fully loaded we got snacks and
supplies
It's time to leave this town
It's time to steal away
Let's go
get lost
Anywhere in the U.S.A
 
 

Dream away

Take me back!
 
 

Soon

Redan midsommar imorgon. Min kommer att spenderas på samma sätt som förra midsommar, ute på landet med trevligt folk, mat, snaps och lekar!
 
Om 2 veckor är det äntligen dags att återförenas med bästa Ellinor, som jag längtar just nu!! Du kommer vara saknad imorgon. USA om 2 veckor, oj vad kul vi kommer ha tjejer!
 

Sea side

Grekland var underbart! Myst med familjen, solat, badat och ätit i massor! Inte minst har vi firat världens bästa pappa som fyllt jämt! Tack för att ni är bäst fina familj!

Greece

Då var det dags att dra iväg igen. Samos, Grekland väntar. En skön vecka med hela familjen!

Home sweet home

Hemma! Underbart att träffa familjen men även väldigt konstig känsla. Känns inte som jag varit borta alls. Jag har fått äta riktig mat, grillad oxfilé och potatis och bara försökt ta in att jag faktiskt är hemma nu.

Nu ligger jag i gästrummet hos mina föräldrar i en skön säng(!) utan främmande människor ovanför eller mitt emot mig. Mitt rum de kommande månaderna. Mitt hem. Men med världskartan hängandes bredvid mig kommer det vara svårt att inte börja längta efter nästa resa. Grekland om 5 dagar, USA om 3 veckor. Efter det får vi se. Finns mycket kvar att upptäcka!

Bye, Australia

Med blandade känslor hoppar jag nu på flyget till Sverige! Mellanlandar i Hongkong och London innan jag är framme på Arlanda på onsdag. Ses om ca 30 timmar då!
 
See you on the other side!
 
 

Last week down under

Jag har under de sista dagarna i Sydney hunnit med att shoppa det sista, druckit varm choklad och toppat jordgubbar i mörk choklad, njutit av solen i Darlingharbour, kollat på fyrverkerier och ljusshow, ätit på restaurang, kollat in alla joggare i botanic garden och sett operahuset i alla möjliga färger.

Trots regn och höstkyla de sista dagarna har jag haft en bra sista vecka. Idag, min sista dag tittade solen fram igen med inte ett moln på himlen. Spenderade mesta dels dagen i botanic garden med min bok och utsikt över operahuset.  Tog en glass på mitt favvo ställe gelatissimo och har bara strosat omkring och andats in Sydney. Kunde inte haft en bättre sista dag i detta underbara land.

Nu hoppas jag bara att jag inte behöver betala övervikt och att flygresan till Sverige går bra! Nästa gång ni hör ifrån mig är jag tillbaka på norra hemisfären igen. Då väntar nya äventyr!

 

Darling Harbour
Hot Chocolate with strawberries
Market
Sydney operah House
Fireworks and lightshow- Darlning Harbour
Reading in the sun
 
 
 

It's your turn

 

 Jag vet att det är en del som läser som har ungefär samma planer som mig att åka hit Down under så här kommer lite tips.

Jag åkte med organisationen work and travel ( numera goexplor) De har till uppgift att ta emot dig i Sydney, informera lite om Australien, hjälpa dig öppna bankkonto, fixa medicare card (så du får gratis vård) och öppna taxfile number( du måste ha detta för att kunna jobba vitt) och australiensisk mobilnummer . De kan också hjälpa till att hitta jobb, men eftersom de är stationerade i Sydney har de mestadels jobb i Sydney.

 Enligt mig verkade det vara svårt att få jobb från dem och de jobb de erbjöd var oftast bara under en dag eller vecka. Så frågan är om det är värt att betala en extra slant eller inte för hjälpen. Allt de hjälper till med kan du fixa på egenhand men såklart krävs det lite mer av en själv. Såhär i efterhand är jag fortfarande glad att jag åkte med organisationen då det var skönt i början att ha någonstans att vända sig och få hjälp med det praktiska. Jag flög även tillsammans med andra svenskar som valt samma organisation till Sydney. Det gjorde att man träffade många redan på flyget som man knöt kontakter med.  Men under resan har jag inte haft någon kontakt eller tagit hjälp av wtc.

  • Ta inte med för mycket kläder, du kan köpa allt och lite till här!
  • Skarvsladd  och en ”spork” har flitits använts under min resa
  • Sax och ett litet lås har också varit bra att ha så man kan låsa in sina värdegrejor m.m
  • Boka hostel via hostelworld, perfekt då du kan se vad andra tyckt om hostlet(stämmer såklart inte alltid med verkligheten men man får ett humm).
  • Ge inte upp med jobb, bara att ligga på!
  • Håll koll på årstiderna och planera lite din resa efter dem
  • Planera inte för mycket, det kommer ändå inte bli som du tänkt
  • Tveka inte att resa ensam, du träffar massa människor under resan och många reser själva!
  • Håll koll på dina pengar och lägg upp en någorlunda budget
  •  Var öppen, spontan och lev livet, du kommer ha den bästa tiden i ditt liv!

 Om Du undrar något så hör bara av dig så ska jag försöka svara så gott jag kan!

 

My journey

Sista dagen i Australien. Förstår inte. Var tog de 9 månader jag varit här vägen?! Här kommer en sammanfattning av resan. Varning för text...
 
Min resa började som sagt i denna fina stad, Sydney. Träffade ett helt drös med svenskar som jag kom ner med. Åkte iväg på Sufcamp vilket var riktigt kul, dock lite kallt. Jag stannade en vecka till i sydney och sedan åkte jag till Melbourne för att leta jobb. Gick inte nå vidare till en början och hemlängtan började smyga sig på. Men efter att fått provjobba på hästfarmen hos Bryce vände allt. Stannade där i 2,5 månader och jobbade. En helt ny erfarenhet för mig och väldigt kul.Jag och Jenny åkte till Sydney för att fira nyår, magiskt! Vi flög över till Nya Zeeland och åkte runt i en månad. Rafting, fallskärmshoppning, ridning, grottäventyr , hobbiton, regnskogsvandningar, vad gjorde vi inte i Nya Zeeland.
 
Kom tillbaka till Sydney och började resan uppåt östkusten med första stopp i Coffsharbour där vi fick testa på att plocka blåbär under en dag. Vidare till Byron Bay där det var fest. Vi stannade i Surfers paradice under en natt, vår fina lägenhet som vi blev uppgraderade till. Regnet slutade inte att ösa ner. Vi tog Greyhoundbussen vidare till Brisbane där vi skiljdes åt. Jag stannade hos en vän till familjen och försökte hitta jobb. Blev bästis med Yoggie deras hund och levde lyx med lagad mat och eget rum. Efter 3 veckor utan jobb åkte jag till Noosa. Fick jobb på ett hostel där jag jobbade i restaurangen. Träffade underbara människor och levde livet med jobb och strand häng. Efter 5 veckor tackade jag för mig och tillsammans med Malin fortsatte vi uppåt och passerade Rainbowbeach och Harvey bay.
 
Tillsammans med ett skönt gäng bar det av till Fraiser Island för två nätters camping och fyrhjulsdrivna bilar. Vi fortsatte till en liten byhåla, agnes water, där vi träffade underbara australiensare som visade oss runt. Resan fortsatte upp till Airlie beach där en båttripp ut till Whitsundays öarna stod på tur. Helt underbart! Fortsatte uppåt till Townsville och ut till fina Magnetic Island. Ett stopp i Mission beach innan vi var framme i Cairns. Där jag stannade i 2,5 veckor och dök i barriärevet, badade i vattenfall och åkte upp till Cape Tribulation och vandrade i den äldsta regnskogen i världen.
 
Nu är jag tillbaka där jag började, Sydney, och imorgon åker jag som sagt hem. Jag ångrar inte denna resa för en sekund och jätteglad att jag faktiskt åkte själv. Jag har träffat så många underbara människor och vänner från hela världen. Jag har lärt mig jättemycket om mig själv, om andra och om Australien. Det tar emot att åka hem, då detta nu känns som ett andra hem. Men visst, kan inte förneka att det ska bli skönt att slippa själva backpackerlivet, bo på hostel, bo i en resväska och leva på tonfisk och pasta. Men jag kommer sakna alla snälla och hjälpsamma människor, surfing, äventyr, sena nätter, sol och bad. Du kommer helt enkelt vara väldigt saknad Australien!
 
 
Sydney
Fatherdale wildlife
Surfcamp
Melbourne
Torquay
Julafton
Nyår
Blue Mountains
Nya Zeeland
Hobbiton
Fallskärm
Rafting
Byron Bay
Surfers Paradise
Brisbane- yoggie
Noosa
Fraiser Island
Agnes Water
Whitesundays-whiteheaven beach
Magnetic Island
Cairns
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fire

Inatt vid klockan 1 väcktes vi av att brandlarmet gick. Ingen tog det riktigt seriöst till en början men när vi sedan kollade i korridoren och upptäckte att alla branddörrar var stängda förstod vi att det faktiskt kunde vara allvarligt. Tog min handväska med pengar och mobil och en tröja och gick ned för trapporna till receptionen där alla andra backpackers stod med samma frågetecken.

Brandkåren anlände och genomsökte huset. De gav klartecken att det var allt var okej och vi fick gå upp på rummen igen. Var tydligen någon dumskalle( svensk vad jag hört) som tände en cigg i hissen, ibland undrar man....

Stod och tänkte på alla mina nya kläder och grejor som var kvar där uppe när brandmännen genomsökte huset. Vad ledsen jag skulle bli om allt brann upp. Hur materialistisk är man egentligen!? Och även att man inte tar brandlarmet så seriöst som man ska.. Det kunde ju faktiskt brinna på riktigt.

You give me fever

Nej, febern är borta och penicillinet har hjälpt, snart är jag helt frisk! Men en annan typ av feber har börjat härja i kroppen, resfeber. Brukar aldrig vara speciellt stressad över att resa men just nu är känslorna så blandade.

Ena sidan av mig är ledsen över att behöva lämna Australien och vill inte åka härifrån. Den andra sidan börjar bli pirrig att komma hem och träffa familjen och vännerna. Hur ska det bli? Hur kommer det kännas?! Kommer jag vara densamma som när jag åkte, kommer etuna vara densamma? (vilket den antagligen kommer)

Och sen var det det här med packning. Har nog haft ångest hela resan om hur det ska bli att åka hem, övervikt eller inte?! Men tror jag klarar mig. Hade 23 kg från Cairns vilket är maxvikten och då ska jag slänga lite grejor. Är min handbagage väska för stor och för tung?! Fingers crossed att jag klarar mig. Magsår när jag tänker på allt. Vet inte vad jag känner just nu, förvirrad?

Internet i Sydney är förövrigt sämst så går tyvärr inte att leverera bilder just nu..

RSS 2.0