Mot nya äventyr

Sista dagen idag här på farmen. Imorgon kväll tar jag och jenny bussen till Sydney för nyårsfirande. Det är verkligen med blandade känslor jag lämnar detta ställe. Kommer verkligen sakna det här stället, har varit så skönt att ha ett fast boende, ett hem.Kommer sakna alla hästar och såklart Bryce och alla hans vänner. Vi ihade en bbq i onsdags då Bryce köpt en ny grill som såklart var tvungen att invigas. Det var sista gången Jenny och jag träffade alla Bryce vänner, när de åkt kändes det riktigt sorligt, de är så trevliga och känns tråkigt att inte träffa dem igen, men samtigt är jag såklart glad över att jag har fått träffa och lärt känna dem! De 9 veckor jag varit här har verkligen gått fort!
 
Till en början trodde jag inte att jag skulle stanna här så länge, men ju mer jag kom in i allt och installerade mig i huset kände jag mig verkligen som hemma. Det har varit slitit vissa perioder och det tär på krafterna att gå upp klockan 5 varje morgon och jobba så intensivt som vi gjort. Men jag har lärt mig otroligt mycket och fått helt nya erfarenheter och minnen som jag är jätteglad över. Så det känns som sagt lite vemodigt att lämna Bryce, hundarna och hästarna, men jag ser också fram emot att börja resa och fortsätta mitt äventyr med nya minnen och erfarenheter. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka hit igen.   
 
Nu är det bara att försöka packa ihop allt så gått  det går och sen är jag redo. Men det blir jobb imorgon som vanligt innan vi åker eftersom  bussen inte går förrän kl 19 från Melbourne.Idag är det också 100 dagar sedan jag började min resa, förstår inte var tiden tar vägen. Gäller därför att verkligen ta vara på den! Det här blir nog det sista ni hör från mig innan nyår. Jag hoppas det ska finnas okej internetanslutning men det vet man ju aldrig när man är ute och reser..
 
 Vill passa på att önska er alla gott nytt år! vi hörs igen nästa år!
 
Moonee Valley
Cody <3
Morine och Charlotte
 
 
 
 
 
 

julfirande

Efter gårdagens ganska jobbiga dag var det skönt att vakna upp idag efter en sovmorgon! Dock väckte jenny mig halv 6 sjungades på en julsång med tomteluva på huvudet. Hon hade missat att jag fick sovmorgon,men det gjorde inte mig något då jag somnade om snabbt! Väl uppe så åkte vi allihopa till stan för att köpa lite mer mat, men det visade sig att allt såklart var stängt en dag som denna så vi fick klara oss på det vi hade här hemma. Vi svängde även förbi stranden för ett obligatoriskt julfoto.
 
Det dåliga humöret igår är så gott som bortblåst idag då jag är riktigt glad och känner faktiskt lite julkänsla i kroppen. Radion har stått på hela dagen och spelat massa julmusik och när jag kom upp på morgoen låg det en hög med julklappar på bordet! Bryce som sagt åt oss att inte köpa julklappar. Trots det så hade jag och jenny ramat in en bild på oss tre svenska tjejor oh hästen bobby med ett kort till. Han blev jätteglad! Jag fick olika bodybutter och ett halsband med ett M på av Maurice,fru till en av Bryce närmaste vän. Blev jätteglad då jag absolut inte förväntat mig något. Jag hade även köpt lite julklappar till mig själv bestående av två par skor och strumpor inne på K-mart! Hundarna får vi inte glömma som såklart även de fick julklappar, hundgodis och leksak. Hundbenen verkades uppskattas iallafall!
 
När vi öppnat julklapparna började jag med maten, seafood!!! De andra var så trötta så de tog en powernap medans jag fixade iordning. Här i Australien är det tydligen vanligast att man äter en stor jullunch mitt på dagen istället för middag. Så vi har precis smällt i oss färska räkor, räksallad, hummer, potatis och lax. Hej matkoma! Men riktigt gott! snart blir det även att mata hästarna.
 
Har verkligen haft en jättebra dag!
God jul igen!
 
 
Kortet vi gav till Bryce med hans vanligaste uttryck. ganska kul!
Julklappsöppnande
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD JUL

Önskar er alla en riktigt God Jul!
 
 
 

Julafton

Min julafton iår kan man ju säga skiljer sig en aning från hur den brukar vara. Det är mitt i sommaren och som sagt julen känns rätt avlägsen om man bortser från julmusiken på radion. Eftersom man i Australien firar jul den 25:e istället för 24:e så har denna julafton varit som nästan vilken dag som helst. Jag har jobbat hela dagen, 9 av hästarna har åkt till en annan farm för lite semester i några veckor, skönt då det betyder färre hästar som ska ridas och stallets bitchar är borta!
 
Känner som sagt inte precis någon julfeeling, men det är helt okej. Skypat med familjen och har kollat sista avsnittet av julkalenden så jag är mycket nöjd! Imorgon är det jul på riktigt här, då blir det seafood och en sväng till stranden! Ha en riktigt mysig julafton där hemma! saknar er.
 
 
GOD JUL!
 

And the winner is.....

JAG HAR VUNNIT EN CYKEL!!!
 
För några veckor sen käkade vi lunch på puben i Torquay. De hade en tävling där man kunde vinna en fin cykel så vi fyllde i blanketter för skojs skull när vi var där. Igår såg jag  att jag hade ett missat samtal och ett inpratat meddelande på mobilen. En kille meddelande mig glatt att jag var vinnaren i deras tävling och att jag var den lyckliga vinnaren till cykeln! Så idag åkte jag och Bryce ner för att hämta den.Tycker den är riktigt fiiiin, älskar färgen! synd att jag inte har så mycket nytta av den då jag snart är på resande fot. Så blir till att sälja den och få lite cash istället. De på puben sa att jag lätt kunde få 500 dollar för den! Tackar inte nej till det. Men vi får se, ska försöka lägga ut den på gumtree eller ebay så får vi se om någon nappar.Vill ju få den såld innan jag drar härifrån, bara 1,5 vecka kvar!! Annars sa bryce att man kan gå in till en cykelaffär och se om de vill ha den. Problemet är att jag inte hittar något märke på cykeln...Men fin är den iallafall, så kul att jag vann, brukar aldrig göra det.
 
 
 
 

And they are gone

Torsdag idag, 4 dagar kvar till julafton. Fast här firar man ju jul på juldagen istället. Har köpt en julklapp til mig själv, men den får ni se på julafton.Vi har även fixat en liten grej till Bryce. Tack K-mart! IDag drog danskarna härifrån, de platsade inte, tänkte ha mer semster än att jobba. Så nu är vi 4 kvar med Bryce. Vi får väl se hur länge Belgen stannar kvar.. Tycker faktiskt lite synd om Bryce, när vi lämnar honom så har han just nu  ingen som platsar för jobbet. Förstår inte varför det är så många som skriver att de har massa erfarenhet, sen när de väl kommer hit så visar de sig att de inte har någon alls eller så är de inte arbetsvilliga. Vet inte om det är en svensk grej,men vi jobbar på, är effektiva och kan tänka logiskt medans många som varit här är så långsamma, lyssnar inte och kommer inte in i hela grejen. Riktigt irriterande och försöka lära upp sånna människor.
Men det ska nog lösa sig för Bryce, men känns faktiskt lite jobbigt att lämna honom när det är som det är.
 
Vi har nu bokat hostel för nyår! Vi tar bussen till sydney den 30:e. sen så dygnar vi över nyårsafton. Vi hittade ett motel lite utanför Sydney där vi kommer bo  en natt mellan 1-2 januari. Sen flyttar vi in till centrum igen för två nätter på ett hostel mitt i stan. Det blev faktiskt inte så fasligt dyrt heller! Sen får vi se när vi tar planet till Nya Zeeland.Skönt att allt är fixat och klart nu iallafall!
 
 
 
 
 
 
   

Day off

Igår hade jag och jenny dagen ledigt. Tog sovmorgon till kl 9 och sen vid halv 12 stryde vi bilen mot Great ocean road som börjar i Torquay. Jag har ju redan åkt vägen en gång innan men då i turistbuss, blir en helt annan grej att åka själva i bil. Helt otroligt hur vacker landskapet är! vågor som slår längs stranden, gröna kullar och grönska överallt. Vi stannde till på bells beach för att kolla lite surfare, sen vid en fyr, ett koalareservat och de´12 apostlarna. Vi var hemma igen vid klockan 8. Riktigt mysig dag trots att den till mesta delen spenderades i bilen. Första gången jag satte mig bakom ratten! Gick bra, var lite läskigt till en början men sen kom jag in i det. Så kul att köra bil igen!
 
Nu har vi också bokat buss till Sydney. Klockan 7 på nyårsaftonsmorgon kommer vi tillbaka till staden vi började i. Ser verkligen fram emot att fortsätta resan nu, bara 2 veckor kvar.
 
 
 
vill ha en sån van!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raceday

Dagen har gått i ett.. Gick upp klockan 5 som vanligt. Jag, Jenny och Bryce tog sedan med oss 5 hästar till geelongs racingbana för att vänja dem vid en riktigt tävlingsbana. De andra tre tjejerna hade dagen ledigt idag. Var iallafall riktigt kul att vara med i geelong, första gången jag såg Jenny och Bryce rida. Bryce hade lite otur dock då Jon( hästen som bet mig) kastade av honom tre gånger. Men han överlevde.
 
Vi åkte sen tillbaka och fixade snabbt iordning de fem hästar som skulle iväg och tävla. De andra tjejerna följde även med för att se hur en tävling går till.. Tycker fortfarande det är lika roligt att följa med, upptäcker alltid något nytt. Gick inte så bra för fyra av hästarna. Men Vicky vann! Med flera hästlängder dessutom! Man blir så stolt innombords och det är så kul att se Bryce så glad. Han blev intervjuad i TV och fick komma upp på en scen och prata, han tackade oss för allt jobb vi gjort vilket såklart kändes lite extra.Vi firade segern med att äta ute. smaskigt! Kan inte bli bättre  då jag och Jenny är lediga imorgon= sovmorgon!!! Blir nog den sista dagen vi har ledigt innan vi åker härifrån. Imorgon blir det roadtrip längs great ocean road eftersom Jenny inte åkt denna fina sträcka än. Kommer bli en riktigt bra dag!
 
 
 

Lovebite

Såhär ser mitt fina bitnärke ut på armen från Jon. Nej, det är ingen fara med mig, gjorde ont men ingen fara faktiskt, lite alovera på det så var allt bättre! Tycker faktiskt det är lite komiskt det hela, ser rätt kul ut. Han var på  Bryce häromdagen och bet sönder hans tröja, efter det fick han en riktig uppläxning av Bryce kan jag lova, vilket han behövde. Han är lite av ett monster denna häst, inte förutsägbar utan kan bara attackera. Men man lär sig hanskas med han. Gäller att se upp bara.
 
 
Inte det roligaste att gå runt med dock.. ser t.om tänderna
 
Pig
 
 
 

17:55

Igår gick vi upp klockan 4 (!) för att hinna med allt fram till lunch. Sen tog vi bilen och åkte på hästauktion. Var en upplevelse det med. Hur många hästar som helst som skulle säljas, priset på dem skilde sig en del. Vissa gick för flera hundra tusen och andra för någon tusenlapp. Alla budgivare var väldigt diskreta då de flesta vill hålla en så låg profil som möjligt, var bara en huvudnickning här och var som man såg. Bryce budade på en häst men var egentligen inte riktigt intresseard av någon utan ville bara kolla läget.
 
Påvägen till auktionen hämtade vi upp två danska tjejer som ska testa på att jobba här. Riktigt trevliga och villga att lära sig något nytt då de knappt har någon erfarenhet. Så idag blev det en utmaning för mig att försöka lära upp tre stycken samtidigt som man ska få allt att funka och gå runt. Var lite jobbigt då det kändes som man var tvungen att vara på alla ställen samtidigt men jag hoppas att de lär sig snabbt och jag kan låta dem göra mer och mer på egen hand. För om bara två veckor åker ju Jenny och jag härifrån så då måste dem veta allt!
 
Förstår mig inte på vädret här nere i söder. Ena dagen är det skit varmt sen nästa dag är det ösregn och åska och bara 18 grader. Sen skiftar det igen. Ganska jobbigt faktiskt, plus att det gör att vi måste byta täcken på alla hästar stup i kvarten vilket inte är speciellt kul. Men men vad ska man göra. Imorgon kommer jag antagligen jobba (brukar ha söndagar lediga) Ska hänga på en racingbana i geelong för att träna de hästar som inte har börjat tävla än, så de blir vana av hur en galoppbana ser ut. Sen ska vi fixa iordning 5 andra hästar som ska iväg på tävling och sen hänga med! Kan bli kul! Förhoppningsvis får jag sova lite på måndag. 
 
Over and out
 
 
Som sagt priset på hästarna skiljer sig endel, från 48 000 dollar (350 000kr) till 5,500 (40,150 kr)
 
 
 
 

12/12/12

Igår åkte både Ann och Malin härifrån. Ann åkte tillbaka till Sverige efter 1 månad här. Kommer bli lite tomt utan henne och mer jobb eftersom hon red alla hästar med Bryce tillsammans med Jenny. Malin, det nyaste tillskottet ville åka iväg med sina vänner istället så hon drog. Det gjorde att Jenny och jag blev ensamma kvar här och gjorde att vi bara var 3 idag när vi jobbade. Jenny och Bryce red hästarna medan jag tog in alla och fixade iordning dem. Dagen har gått i ett men vi var  klara redan  klockan 1 och då hade alla 18 hästar blivit ridna och allt annat fixast. Riktigt bra av oss faktikst! 
 
Under eftermiddagen kom en ny tjej hit från Belgien. Bryce lade upp en annons på gumtree igår och sedan dess har hans telefon ringt i ett. Så idag kom alltså en ny hit,på fredag kommer en till. Känns bra att vara några fler, trots att det gick så bra idag. Hoppas på att de lär sig snabbt.
 
I mitt rum är det en vanlig enkelsäng vilket har gjort att om vi varit fler än 3 så har den 4:e fått sova på madrass inne hos mig. Eftersom Ann nu lämnat oss så blev ju hennes rum ledigt, så jag flyttade alla min grejer in dit istället innan den nya tjejen hann komma. Så kan jag ha mitt rum för mig själv, riktigt skönt! Gör ju inget att det är en queensize bed heller!
 
Har förövrigt varit sjukt varmt idag, över 30 grader. Gillar värmen men ingen hit att jobba i den. Svetten rinner. Ska tydligen bli ännu varmare imorgon och sedan fortsätta vara varmt hela veckan!
 
Är totalt slutkörd just nu. Så blir 2 avsnitt av julkalendern innan jag släcker lampan. Klockan står på 04.50 som vanligt imorgon. Bara att gilla läget! 
 
 
 

10 december

Dagen har varit som de flesta andra dagar.Var en ganska lugn dag dock då många av hästarna vilade idag. Så skönt också att vara två på marken nu, allt går mycket fortare och blir inte lika tungt som att vara själv. Det tråkiga är att Malin, den svenska tjejen kommer att lämna oss då hon vill resa vidare med några vänner.Så vi måste hitta en ny arbetare igen!För imorgon lämnar även Ann oss, så Jenny och jag kommer bli ensamma kvar. Men allt går, men såklart hade det varit bra med iallafall en till.
 
Fick ett sms från mamma som grattade mig på namnsdagen,hade inte en tanke på det. Men 10 december betyder nobeldagen och min namnsdag.
 
Idag blev jag biten av Jon. Han riktigt gapade och fick ett bra tag om armen. Kan ju inte förneka att det gjorde jäkligt ont. Men nu skrattar jag mest åt det,märket ser rätt roligt ut, har t.om avtryck från tänderna.Bildbevis finns. (kanske kommer upp så småning om)
 
Måste bara avsluta med att kommentera årets julkalender.  Var skeptisk till en uppföljare av denna succé, men jag tycker faktiskt de har lyckats riktigt bra!Tittar varje kväll och lägger mig med ett leende på läpparna!
 
Det var allt jag hade att säga idag. Punkt slut.
 
 
 
 
 
   

Exhausted

Gårdagen var ganska så hektisk minst sagt. Två tävlingar på två olika ställen.Vi gick upp halv 5 för att hinna. Ann och Jenny åkte med två hästar, Joseph och Nero, till ena stället på morgonen. Vi andra var kvar här och fortsätte att arbeta tills att Bryce åkte med två andra hästar,Larry och Sam till det andra stället .Men vi hann se Nero och Joseph raca innan han åkte. Båda vann!!!! riktigt kul och en bra start på dagen! Man känner sig lite stolt när man ser hästarna på TV.
 
Vid klockan 2 gjorde vi iordning hästarna för Bryce och sen vid 3 tiden åkte han iväg. Sen klockan fyra så fodrade vi hästarna som var kvar, jag och den nya svenska tjejen Malin. Vi nästan sprang runt med maten för att hinna för klockan 5skulle vi bli upphämtade av Peter för att hänga med och se Larry och Sam när de skulle tävla. Innan dess kom jenny tillbaka med de andra hästarna, ut med dem i hagen och sen in i bilen till tävlingen. Blev riktigt stressigt där ett tag. Men väl i bilen kunde vi pusta ut. Vi åkte till Melborune där racet var. Kul att se allt som vanligt, riktigt spännande. Gick ganska bra för hästarna, de vann inte men kom trea och Sam gick de inte jättebra för. Vi var hemma igen vid 11, helt slutkörd.
 
Idag gick vi upp halv 7. Eftersom det var så många som tävlade igår så var det inte jättemånga hästar som skulle ridas vilket gjorde förmiddagen ganska lätt. Ett plus också när vi nu är en till! Peter var också här och hjälpte till vilket gjorde att det gick ännu fortare. Det jobbiga med dagen var faktiskt att det var så varmt. Låter väl lite, att klaga på värmen, när alla hemma i Sverige huttrar i kylan och säkert vill byta med mig. Men det är inte kul att jobba när det är 37 grader varmt och stekande sol. När vi kom in i huset igen var jag nästan svimmfärdig av utmattning så blev en powernap och hinka i sig vatten sen mådde jag bätte igen!
Imorgon är jag och Malin lediga, ska bli så fruktansvärt skönt att sova ut imorgon efter denna veckan, som nog varit den tuffaste sen jag kom. Har inga planer för imorgon så får se vad vi gör, om vi gör något
 
.
Larry och Ann
VIP området. Vi hade tur att komma in med Bryce trots att vi inte hade racinglegitimation
 
  Sam och Jenny
 
 
 
 
 
  

You're going good girl

Lite kul att höra om snökaoset och kylan hemma medans det är 25-30 grader varmt här! Känns ganska bra att slippa kylan och få lite sol istället. Annars händer det inte så mycket intressant här. Har varit några tunga dagar av jobb då det är lite skillnad från att vara 6 till att vara 4 arbetare. Eftersom de andra rider,blir jag ensam på marken vilket gör att det blir ganska stressigt och mycket att göra. Men vi har såklart hjälpts åt och faktiskt varit klara i skaplig tid. Vi är helt enkelt ett bra team! Bryce säger att vi är bland de bästa han haft, vilket såklart lyfter en lite. När man sen är klar för dagen är man däremot helt slut i både kroppen och knoppen. Dagarna består av jobb, mat och sömn iprincinp. Men idag kommer en ny svensk hit som ska provjobba! Så nu får jag sällskap i mitt rum igen, men framför allt en till i stallet!
 
 
 
Big Jon
 

1 advent

Söndag den 2 december, vilket innebär första advent och ledig dag! Sov till halv 11 idag, behövdes då jag varit helt slutkörd de senaste dagarna. Vi alla åkte för att kolla på polohästar senare under dager. Polo för de som inte vet är en sport som liknar krocket. Varje ryttare har som en lång krocket klubba och ska slå på en boll in i mål. Ganska meningslös sport enligt mig, men det var kul att ha sett det iallafall. Nu är vi hemma igen och bara degar. Inge roligt väder idag, mulet och allmänt trisst så skönt att bara ta det lugnt här i huset.
 
Kan väl inte säga att jag känner av julstämningen direkt. Sitter här med en chocklad jultomte men that's it. Julen här kommer inte alls bli som den jul vi har hemma. Men det ska bli ganska kul att fira den på ett helt annat sätt och utan snö (slask) och mörker.
 
Över till nått helt annat så har jag fått löneförhöjning!! Bryce tyckte jag skulle få mer då jag arbetar så hårt och han känner sig nöjd med mig, känns ju riktigt bra med tanke på att jag knappt hade någon erfarenhet med hästar när jag kom! Stärker självförtroendet att jag faktiskt kan lära mig det mesta.
 
Nu ska jag försöka kolla de  två första avsnitten av julkalendern. Kan ju inte missa om det är mysteriet på greveholm. Upp till bevis om det håller en andra gång!
 
 
 
Avrakade manar så att håret inte är ivägen.. Ser rätt kul ut.
 
 
 
make no sense...
såhär ser jag ut en dag som denna
  
 
 
 

1 December

Första december. Bara 24 dagar kvar till julafton och 1 månad kvar tills jag lämnar farmlivet och fortsätter resan. Tiden går verkligen fort. Har redan varit här på farmen i snart 6 veckor.Trots att jag trivs här  ska bli kul att i slutet av månaden fortsätta resan och upptäcka nya ställen och uppleva nya äventyr.
 
Igår skulle Olly, Larry och Joseph iväg och tävla. Bryce frågade oss om vi ville följa med eftersom tävlingen var under kvällen och vi skulle hinna mata hästarna innan vi skulle iväg. Såklart sade vi ja direkt! Eftersom lastbilen bara rummer två personer framtill så fick jag och jenny sitta i ett litet skrymsle mellan hästarna och framsätet. Gick inte att föra en konversation då det var så högljutt och sittandes åt fel håll så var det  lite kul ändå. På vägen dit satt jag och smålog för mig själv. Här sitter jag i Australien i en hästtransport, hur jag än hamnade här så är jag väldigt glad och gillar grejen. Trivs verkligen nu, när man kommit in i rutinerna och det känns som vi har blivit en liten familj. Jag är också så glad att jag faktiskt tog chansen och åkte iväg till andra sidan jorden. Ångrar det inte en sekund!
 
Nog om det, tillbaka till racet. Efter att vi åkt 2 timmar i den skumpiga och högljudda lastbilen kom vi fram till racingområdet. Eftersom jag inte är registrerad vilket man måste vara för att komma in "backstage" fick jag namnet Tina, från en som tidigare arbetat hos Bryce och som hade denna legitimation.Var inga problem att komma in, tur var väl det!  Vi lastade av hästarna och fixade iordning dem. Direkt när jag kom in på området kände jag tävlingsstämningen, det är något speciellt med den, alla är lite småstressade och väldigt fokuserade, hästarna är otåliga, man kollar in konkurenterna, jag gillar det. Det var så kul att vara med eftersom racingindustrin är helt ny för mig. Finns så mycket att berätta om hur allt var men blir en uppsats då. Så för att korta ner det, tävlingen gick inte jättebra för våra hästar, kom 5:a, 7:a och 8:a men Bryce kände sig helt okej nöjd. Vi duschade av hästarna och sen lastade in dem i lastbilen igen och åkte hemåt. Kom hem vid midnatt Blev en bra lördagskväll!
 
förväntansfulla i förvaringsutrymmet
 
Larry laddar
Joseph
 Olly, startklar
Ann med Joseh
Jenny med Larry
Färdkost påvägen hem
Trötta men glada påvägen hem
 
RSS 2.0