The crew

Kan ju ta och berätta vilka jag jobbar med här på hostlet. Jag har nog inte berättat att jag även flyttat in till "the flat" där personalen bor. Skönt då det är mer som en lägenhet med två sovrum, ett litet kök, badrum och vardagsrum. Det är skönt att bo här tillsammans med alla andra backpackerjobbare. Vi hänger för det mesta här när vi inte jobbar.
 
Just nu är det jag, Kristen (norsk), Sarah (tysk), André (tysk) Craig(Irland) och Emely (britt) som bor här i lägenheten. Craig och Emely jobbar i receptionen så de jobbar lite andra tider. Idag lämnade Clara (tysk) oss som städat i backpackerköket och tidigare i veckan lämnade Katarina *2 oss även de tyskar. Alltså är det övervägande tyskar. Men väldigt trevliga sådana så känns riktigt tråkigt att alla kommer försvinna den kommande veckan då André åker vidare imorgon och Sarah nästa vecka.
 
Det har även kommit några nya backpackers den senaste veckan. Rebecca(britt) och Malin som jag har haft lite kontakt med från Brisbane. Vi slutar samma dag så vi får se om vi åker tillsammans längs kusten. Det kommer bli lite tomt utan alla tyskar och färre arbetare så jag hoppas det kommer några fler så det inte blir allt för jobbigt att jobba. Vi är ett härligt gäng!
 
tror vi alla gillar samma grej, surfa!!!
Katarina, Katarina, Emely, Kristen, Clara, Sarah, jag och André

Påsk!

Påskafton idag. Vet inte om det firas så speciellt mycket här borta. Har varken sett några fjädrar eller kycklingar. Fast det verkar i och för sig som en svensk grej. Men alla är lediga och många träffar sina familjer och umgås.
Packat med folk vid stranden.

Good Friday som var igår är speciell i restaurang branschen då man måste äta en måltid för att kunna beställa i baren. Så var det iallafall här på hostlet och även på andra restauranger vilket gjorde att det var hektiskt. Hemma firar vi inte påsk speciellt så känns inte så annorlunda här. Förutom att jag brukar befinna mig i Sälen med familjen denna tid och åka skidor, istället för att ligga på stranden eller surfa! Men det funkar ju det med.

Glad påsk på er!
 

 

 

Breath

Beundrar vår kock annmarie. Hon jobbar varje kväll och lagar all mat själv i köket. Samtidigt som hon gör det jobbar hon även frukost varje helg. Samtidigt som hon ska laga maten instruerar hon oss vad vi ska göra( ibland helt vilsna) Idag under frukosten hjälpte hon mig ta beställningar och samtidigt laga mat. Hon kan vara lite grinig ibland men hon är även peppande och försöker hjälpa.

Systemet med en kock som aldrig är ledig är väl inte det bästa för någon part och mycket kan förbättras i restaurangen, vi jobbar ju ändå frivilligt och kanske inte borde få ta så mycket ansvar eller skit av kunder. Men så är det, det är en erfarenhet jag nog iallafall kommer lära mig av. Känner mig lite orolig hur det ska gå med kassan under kvällen när det är dags för det, då kommer vara 100 gånger mer stressande men man kommer väl in i det med. Bara att ta en djupt andetag och ta det lugnnnnt!!

Fail

Inte riktigt min dag idag. Morgonen började med jobb. Första gången ansvarig för att göra kaffe och ta beställningar. En aning kaotiskt och stressigt vilket gjorde att blev fel. Kändes iallafall så. Men det är ju skönt att man inte är helt själv så jag kunde få hjälp. Tycker det är så jobbigt att inte kunna allt på en gång utan man måste fråga och sen gör man fel. Men that's life! Kul att ha lärt sig göra kaffe iallafall. Imorgon jobbar jag frukost igen vilket är bra så jag kommer in i kaffeproceduren och kassan.

Efter att jag jobbat bestämde jag och Rebecca ( Britt) för att åka till noosa ville och kolla lite i affärer då vädret varit dåligt idag. Blev ett missförstånd någonstans då vi fattade det som att vi skulle till noosa ville men egentligen var det noosa civic vi skulle till. Men vi åkte som sagt till noosa ville och vandrade omkring där och letade efter klädaffärer vilket det inte fanns en enda av,bara restauranger. När vi kom tillbaka möttes vi av kristen ( norsk) som glatt visade alla kläder hon köpt i noosa civic. Det var ju en aning irriterande. Men det blir alltså en tripp dit nästa gång. Vi roade iallafall resten av teamet med vår misslyckade shoppingtur.

Träffade iallafall på denna filur på vår vandring

Skärtorsdag

Totalt slutkörd. Har precis jobbat klart kvällspasset. Massor med folk ville äta ikväll så tallrikarna tog t om slut för en stund. Det har alltså gott i ett hela tiden så är död nu. Men annmarie ( kocken) var snäll så vi fick dela på en efterrättstårta som var kvar, kunde inte smaka bättre.

Imorgon ska jag lära mig att göra latte och cappucionos vilket ska bli jättekul! Jobbar frukost hela helgen vilket jag tackar för, då påskhelgen inte är att leka med. Busy! Sen nästa vecka är det springbreak för alla skolor i 2 veckor. Så det kommer nog finnas att göra. Men bättre det än helt lugnt!

Annars fördriver jag dagarna på stranden, solar, badar och surfar! Sjukt kul att göra det igen! Så trots att det är stressigt och svettigt att jobba så klagar jag inte det minsta på tillvaron!

70 days

189 days in Australia. Only 70 days left and i'm back home again!

Work it!

Det blir lite enklare att träna när man springer längs stranden och omges av palmer och vatten när man kör styrka! Nu ska jag svalka av mig i havet! Ses.

I'm in love with This place!!

Life's good

What more do I have to say...Life is pretty good right now!

 

Sunday

Igår jobbade jag mitt första kvällspass. Det var stressigt då hela brandmanna styrkan hade reserverat bord så det var minst sagt fullt upp! Slutskörd var det bara bums i säng för att jobba under frukost imorse, en aning lugnare kan man säga. Kl 18 höll jag även i välkomsmötet jag våndats över. Gick helt okej och det var inte så många som närvarade. Berättade lite om hostlet och vad man kan göra här i noosa. Såklart bjöd jag även på gratis vin så alla blev nöjda och glada!

Solen skiner och himlen har varit blå de senaste dagarna. Legat på stranden och bara haft det bra! Ska ta tag i surfandet också! Imorgon har jag min dag ledigt sen jobbar jag hela veckan. Får se hur jag spenderar dagen men blir antagligen på stranden om vädret fortsätter vara på humör! Jobbigt liv jag har just nu...

https://cdn3.cdnme.se/3824492/6-3/pic_514edc8b9606ee7b75c55d5b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3824492/6-3/pic_514edc8b9606ee7b75c55d5b.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3824492/6-3/pic_514edc8b9606ee7b75c55d5b.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3824492/6-3/pic_514edc8b9606ee7b75c55d5b.jpg" class="image">

Friday 22 mars

Dagen har bestått av jobb på morgonen. Tog sedan en springtur men det var segt idag. Var ute igår och gick / sprang lite mer än en mil vilket kändes idag i min otränade kropp. Men det är inte varje dag man springer förbi två bröllop! Har precis ätit hemmagjord hamburgare, mums! Det är riktigt mysigt här faktiskt, I like it!

Imorgon ska jag hänga med två av mina rumskompisar till elmundi markets, en stor marknad. Sen blir det första kvällspasset!

Ganska osammanhängade men så är livet! Hejs

Bilderna ger kanske ingen riktig rättvisa men de är dem jag har av restaurangen

First day at work

Då var första jobbpasset avklarat här på hostlet. Jobbade från 7.15-12 och hjälpte till att servera frukost, diska, städa och förbereda mat. Mycket info så är helt slut nu. Men det är kul och alla som jobbar här är sköna typer så kommer trivas! Maten kan man ju inte klaga på heller, tog såklart stek idag första kvällen men finns mycket gott att beta av! Lyx med restaurangmat varje dag!

Imorgon är jag ledig och sedan jobbar jag till söndag. På söndag ska jag även hålla i välkomsmötet de har här, redan nervös med det ska nog gå vägen!

Jobb

Har precis fått jobb på hostlet jag bor på här i noosa! Börjar imorgon bitti med att servera frukost. Det jag kommer att göra är att servera i restaurangen, frukost och middag. Sedan kommer jag hålla i ett välkomst möte en gång i veckan. För detta får jag gratis boende, mat och internet. Kommer att stanna en månad men får stanna längre om jag vill. Känns jättekul och spännande!

Noosa

Då har jag landat i noosa. Kom igår eftermiddag till hals lodge som jag bor på. Helt okej hostel och helt okej rum för att vara 16 bädd. Bättre än vad jag föreställt mig.

Vädret idag är halvmulet så jag har vandrat omkring längs stranden och kikat lite i butiker. Nu har jag gått till själva centrum då hostlet ligger mer Mot stranden till. Sitter på ett café och tittar på folk. Snart blir det till att handla lite mat till de kommande dagarna och sen gå hela vägen tillbaka igen.. Kvällen är oviss, tar allt som det kommer just nu. Lite ovant att resa själv men så mycket själv är man ju inte.. Bilder kommer upp senare då jag inte tagit någon än! Hej svejs

16 mars

Sista kvällen i Brisbane. Tre veckor har redan passerat. Trots att det inte riktigt blev som jag tänkt med jobb, så har det varit skönt att landa lite i resandet och komma in i ett någorlunda vardagsliv. Det har varit jätteskönt att få bo i ett hus med eget rum och kunna gå som jag vill. Det är antagligen sista kvällen jag sover och bor såhär lyxigt innan jag är hemma igen.

Men nu väntar nya äventyr med hostelliv,pasta, fantastiska vyer och förhoppningsvis nya bekantskaper!

Kommer sakna min boyfriend

Let it shine

Ser ut som vinden har vänt...SOL !!

Bokat och klart

Nu har jag bokat allt jag ska göra på östkusten upp till Cairns. Jag ska bland annat besöka fraiser Island, segla i whitsundays och dyka i barriärrevet! Ska bli så sjukt kul alltihop! Tanken är också att hitta något enklare jobb på vägen.

På söndag lämnar jag Brisbane och åker upp till Noosa. Kommer bo i ett 16 bädd rum!! lite skillnad från mitt egna rum med stooor säng här i brisbane men lär ju träffa på en hel hög sköna människor (hoppas jag) Hur länge jag kommer stanna där får vi se. Känns iallafall skönt att ha något planerat nu!


Thoughts

Tankarna far och flänger denna söndag. En vecka kvar till Man kan söka in till universitet. Ska jag söka in? Vad ska jag söka och var ska jag söka? Vad ska jag annars göra till hösten? Jobba? Resa? Flytta?

Trodde jag skulle bli mer klok när jag var här borta men det är nog motsatsen.
Vill börja plugga! Flytta från stan och börja på nytt. Lära mig något nytt.Men räcker mina betyg och är jag säker på att jag väljer rätt?! Svårt att fokusera på framtiden när man lever ett annat liv här nere. Men det är dags nu, dags att fundera och bestämma min framtid.

Breaking news

Senaste nytt i Brisbane: Hela queen street market spärrades av vid lunch idag då en kille med pistol sprang runt i varuhuset. Han blev sedan nedskjuten av polisen och förd till sjukhus. Inga blev skadade tack och lov! Jag som var så nära att åka ner på stan men blev kvar hemma istället. Var nog tur de då det var kaos på stan. Annars händer det inte så mycket...

Scream and shout

Ny dag, nya möjligheter. Har tyvärr inte så mycket att skriva just nu då det inte händer så mycket. Mesta delen av min tid söker jag jobb, vandrar runt på stan eller bara hänger i Rebeccas hus. Frustrationen växer. Men när något spännande händer lovar jag att höra av mig igen!



Tomorrow is a new day

Vill bara att denna dag ska ta slut så att en ny kan komma. Så god natt!


Sometimes your not prepared of the outcome

It's all I want

Lite konstigt att samtidigt som jag är här, planera nästa resa. Men nu är nästan allt bokat inför USA resan med Ellinor och Viktoria. Kommer verkligen bli grymt! Om 4 månader är jag där, känns en aning overkligt.

Idag har jag inte gjort så mycket, finns inte så mycket att göra när det ösregnar som här. Följde iallafall med Rebecca för att hämta en garderob hon hittat på ebay. Åkte förbi massa floder som var helt översvämmade och sjöar som egentligen inte skulle vara sjöar. Jag har också flyttat in till viennas gamla rum. Så nu sover jag i en queensize säng och har packat upp endel av mina kläder. Lyx!

1 Mars

Gick upp klockan 8 idag, helt av mig själv! Det är inte likt mig men vad ska man göra om man är för pigg för att sova vidare. Satte mig vid tv:n en stund och tittade på australiens motsvarighet till nyhetsmorgon. Det skiljer sig en del, då varannan minut allt avbryts med lite tv shop där en leendes bodybuilder visar en ny träningsmaskin eller en översminkad energisk tjej presenterar en kräm mot rynkor. Hela programmet är jätte rörigt och löjligt. Tacka vet jag svenska nyhetsmorgon på söndagförmiddagarna. När jag endo pratar TV har jag börjat följa "the Block" då det är Vienneas och Rebeccas favorit. Det handlar kort och gott om 4 par som ska renovera varsitt hus och tävlar om att få det sålt på marknaden. Ganka irriterande program men nu har jag fastnat och tittar tillsammans med de andra varje kväll. Imorgon blir det att flytta Viennas alla prylar till hennes nya lya! Sen blir det bara jag och Rebecca kvar i huset. Nej, nu blir det lite Erik och Mackan" 99 saker man måste göra innan man dör" perfekt fredagsunderhållning. cheers
RSS 2.0